Träningsmatch Polen (Torun – Leszno)


Igår eftermiddag så kördes det en träningsmatch på Mariana Rose Motoarena, då KS Torun tog emot Fogo Unia Leszno. En träningsmatch som innehöll bl.a. Grigorij Laguta, Adrian Miedzinski, PIOTR PAWLICKI, Przemyslaw Pawlicki och Emil Sayfutdinov. En jämn match blev det och den inleddes med att Toruns nyförvärv Grigorij Laguta vann det 1:a heatet efter att ha tryckt till PIOTR PAWLICKI och sedan vunnit heatet ganska så enkelt före bröderna Pawlicki, där Piotr kom 2:a och Przemyslaw kom 3:a. Med i heatet fanns även Karol Zabik som kom sist. Grigorij Laguta som förra året körde för Czestochowa. Det första heatet slutade alltså 3 – 3. I det andra heatet, vilket var matchens enda reservheat (de har bara 1 reservheat i Polen), så blev det återigen ett oavgjort resultat då Lesznos Bartosz Smektala vann heatet före de båda Torun-förarna Oskar Fajfer & Pawel Przedpelski, där Fajfer kom 2:a och Przedpelski kom 3:a efter att han tidigt i heatet tagit sig förbi Lesznos Dominik Kubera. Przedpelski som vi kommer att få se i Elitserien denna säsong, då han representerar Ikaros Smederna från Eskilstuna. 6 – 6 var iallafall ställningen efter 2 körda heat. Men i det 3:e heatet så tog Leszno ledningen i matchen, efter att Grzegorz Zengota & Tobiasz Musielak tagit en 5-1:a, då de slog Adrian Miedzinski (som brukar åka fort på Mariana Rose Motoarena) och Dawid Krzyzanowski. Det var Zengota som vann heatet före Musielak som kom 2:a och Miedzinski som kom 3:a. Jag ska kanske lägga till att det saknades en del namnkunniga förare i de båda lagen (T.ex. Jason Doyle & Chris Holder för Torun och Nicki Pedersen & Thomas H Jonasson för Leszno). 7 – 11 var ställningen till Leszno efter 3 körda heat. Och Lesznos 4-poängs överläge skulle hålla i sig över det 4:e heatet, efter att Emil Sayfutdinov (med förflutet i Torun, han körde där förra säsongen) vunnit det 4:e heatet enkelt före ett av Toruns nyförvärv, nämligen Kacper Gomolski (som körde för Tarnow förra säsongen) som kom 2:a och Oskar Fajfer som kom 3:a. Med i heatet fanns även Dominik Kubera som återigen kom sist. Efter 4 körda heat så ledde gästande Leszno med 10 – 14.

PIOTR PAWLICKI inledde denna träningsmatch med att komma 2:a bakom Grigorij Laguta i matchens första heat. Men i det 5:e heatet så tog han sin första och enda heatseger i matchen, då han höll undan för en jagandes Adrian Miedzinski som fick nöja sig med att komma 2:a i heatet och 3:a kom Przemyslaw Pawlicki. Med i heatet fanns även Dawid Krzyzanowski som kom sist. Nu ryckte Leszno lite grann i den här matchen, då ställningen efter 5 körda heat var 12 – 18 till Leszno. Men Torun kom tillbaka och de svarade i det 6:e heatet med en 5-1:a, efter att Kacper Gomolski tagit starten och stängt till dörren för Grzegorz Zengota vilket gav Pawel Przedpelski fritt fram att ta sig förbi just nämnda Zengota. Det var för övrigt Pawel Przedpelski som vann heatet före Kacper Gomolski som kom 2:a och Grzegorz Zengota som kom 3:a. Med i heatet fanns även Tobiasz Musielak som dessvärre kom sist i detta heat. Och nu skiljde det bara 2 poäng mellan lagen, då ställningen var 17 – 19 till gästande Leszno. Leszno skulle dock gå in i sladdpausen med ett 2-poängs överläge, efter att Emil Sayfutdinov tagit sin 2:a raka heatseger för matchen, då han lyckades hålla undan för sin landsman Grigorij Laguta som kom 2:a och Karol Zabik som kom 3:a. Med i heatet fanns även Dominik Kubera, som fick stopp kort efter start. Ställningen efter 7 körda heat var 20 – 22 till Leszno.

Lesznos andra 5-1:a kom i matchens 8:e heat. då PIOTR & Przemyslaw Pawlicki tog en 5-1:a mot Kacper Gomolski och Oskar Fajfer. Det var Przemyslaw Pawlicki som vann heatet med lillebror PIOTR PAWLICKI som kom 2:a efter att han tagit sig förbi Kacper Gomolski i ett ganska så tidigt skede av heatet och kunde sedan åka parspeedway ihop med Przemyslaw. Kacper Gomolski kom 3:a i heatet och Oskar Fajfer kom sist. Ett nytt ryck av Leszno som återigen hade en 6-poängs ledning i matchen, då ställningen efter 8 körda heat var 21 – 27. Torun kom dock tillbaka i matchen på nytt, efter en 4-2:a i Heat 9 då Grigorij Laguta vann heatet efter att ha forsat förbi Tobiasz Musielak under heatets gång. Musielak, som tog starten, fick nöja sig med att komma 2:a och Karol Zabik höll undan till en 3:e plats i heatet före en jagandes Grzegorz Zengota som dessvärre kom sist. 25 – 29 var ställningen efter 9 körda heat. Inför det 10:e heatet så gjorde Torun en ändring i ett hopp om att ta in ytterligare poäng. De bytte ut Dawid Krzyzanowski (som hade 0 poäng på 2 heat) och satte in reserven Pawel Przedpelski (som inför detta heat hade 4+1 på 2 körda heat). Men det blev inte den utdelning som Torun hade hoppats på, Przedpelski fick stopp vid starten. Istället så var det Emil Sayfutdinov som fick den bästa starten och kunde sedan vinna det 10:e heatet enkelt före Adrian Miedzinski som kom 2:a och Dominik Kubera som kom 3:a. 4-2 i heatet till Leszno och ställningen efter 10 körda heat var 27 – 33 till Leszno.

3 – 3, det slutade det 11:e heatet efter att Kacper Gomolski fått den bästa starten på heatet och höll sedan undan för Przemyslaw Pawlicki som kom 2:a. Där bakom var det kamp mellan Karol Zabik & Grzegorz Zengota, där Zabik låg före Zengota i ungefär 1 1/2 varv, men Zengota kunde ta sig förbi och sedermera komma 3:a i heatet och Zabik kom sist. 30 – 36 var ställningen efter 11 körda heat. I det 12:e heatet så fick Torun ett överläge, då Adrian Miedzinski tog sin första och enda heatseger i detta heat då han besegrade PIOTR PAWLICKI som kom 2:a och Pawel Przedpelski som kom 3:a. Torun som hade ett 5-1 läge från start, men där Przedpelski valde fel spår och Pawlicki kunde ta sig förbi och ta 2 poäng i heatet. Med i detta heat fanns även Bartosz Smektala som kom sist. 34 – 38 var ställningen efter 12 körda heat. Inför det 13:e heatet så gjorde Leszno en, något märklig, ändring då man bytte ut Emil Sayfutdinov (som tagit fullt, 9 poäng på 3 heat) och satte istället in Dominik Kubera (som hade 1 poäng på 3 heat) och det var tur att detta inte var en ligamatch, utan en träningsmatch så jag antar att Lesznos lagledare ville lufta sitt manskap och låta Sayfutdinov vila resten av tävlingen. Iallafall, väl i heatet så var Leszno som fick till den bästa starten då Tobiasz Musielak & Dominik Kubera hade ett 5-1 läge, ett läge som de inte kunda hålla heatet ut. För i heatet fanns även en viss Grigorij Laguta och han inledde heatet med att först ta sig förbi Dominik Kubera på det 1:a varvet och på det 2:a varvet så tog han sig även förbi Tobiasz Musielak och såg till att heatet slutade oavgjort, 3 – 3. Laguta vann heatet före Musielak som kom 2:a och Kubera kom 3:a. Med i heatet fanns även Dawid Krzyzanowski som återigen kom sist. 37 – 41 var ställningen med 2 heat kvar att köra.

Träningsmatchen avgjordes i det 14:e heatet, där Grzegorz Zengota och Tobiasz Musielak tog en 5-1:a (deras andra 5-1:a i matchen) då de besegrade Kacper Gomolski som kom 3:a och Pawel Przedpelski (som kom in istället för Karol Zabik) kom sist. En bra start av både Zengota & Musielak som sedermera kunde kontrollera heatet och inte ge Gomolski en chans att spräcka 5-1:an. Zengota vann heatet före Musielak. 38 – 46 var ställningen med 1 heat kvar att köra. Matchen var förlorad, men det var Torun som avslutade bäst då de svarade med en 5-1:a från Grigorij Laguta och Adrian Miedzinski som besegrade Przemyslaw Pawlicki och Dominik Kubera (som återigen kom in istället för Emil Sayfutdinov). Pawlicki tog starten, men på det andra varvet så fick han släppa förbi sig både Laguta & Miedzinski. Laguta vann heatet före Miedzinski med Przemyslaw Pawlicki på en 3:e plats. Träningsmatchen slutade med bortaseger, 43 – 47 och den fullständiga poängfördelningen såg ut enligt följande:

KS Torun (43):

1. Grigorij Laguta – 14 (3,2,3,3,3)
2. Karol Zabik – 2 (0,1,1,0)
3. Adrian Miedzinski – 10+1 (1,2,2,3,2*)
4. Dawid Krzyzanowski – 0 (0,0,N,0)
5. Kacper Gomolski – 9+1 (2,2*,1,3,1)
6. Pawel Przedpelski – 5+1 (1*,3,R,1,0)
7. Oskar Fajfer – 3+1 (2,1*,0)
8. Pawel Wolender (körde ej)

Fogo Unia Leszno (47):

1. PIOTR PAWLICKI – 9+1 (2,3,2*,2)
2. Przemyslaw Pawlicki – 8+1 (1*,1,3,2,1)
3. Grzegorz Zengota – 8+1 (3,1,0,1*,3)
4. Tobiasz Musielak – 8+2 (2*,0,2,2,2*)
5. Emil Sayfutdinov – 9 (3,3,3,N,N)
6. Bartosz Smektala – 3 (3,R,0)
7. Dominik Kubera – 2+1 (0,0,1,1*,0)

Det här är 2 lag som jag tror kan göra upp om guldet senare i höst. Torun som alltså inte hade tillgång till Jason Doyle & CHRIS HOLDER. Och Leszno som inte hade tillgång till Nicki Pedersen & Thomas H Jonasson.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>