Ligamatch England 16/9


King’s Lynn Stars körde igår en match i engelska Elite League då de tog emot Lakeside Hammers hemma på Norfolk Arena. Ett King’s Lynn som kom till start utan Niels-Kristian Iversen och Kenneth Bjerre (skadade bägge två), men de hade ändå inga problem med att fullständigt köra över Lakeside. Och King’s Lynn fick en kanonstart på matchen, då NICKLAS PORSING och Robert Lambert tog en 5-1:a redan i det 1:a heatet mot Davey Watt och gästinhoppet Rohan Tungate. Porsing vann heatet före Lambert och Watt kom 3:a. Och King’s Lynn tog ytterligare en 5-1:a i Heat 2, där Lewis Kerr och Simon Lambert tog en 5-1:a mot Adam Ellis och Ben Morley. Kerr vann heatet före Simon Lambert och Adam Ellis kom 3:a. 2 heat…2 st. 5-1:or. Lakesides första poängöverläge kom i det 3:e heatet, där Daniel King vann heatet före RORY SCHLEIN och 3:a kom Richard Lawson. Med i heatet fanns även Scott Nicholls som gjorde ett gästinhopp för King’s Lynn och som inledde med en nolla. Så 4-2 till Lakeside i Heat 3 och ställningen var 12 – 6 till King’s Lynn Stars. Men King’s Lynn slog tillbaka direkt och i det 4:e heatet så tog de sin tredje 5-1:a i matchen och återigen så var NICKLAS PORSING med på en 5-1:a, denna gång tillsammans med Lewis Kerr som besegrade Rohan Tungate och Adam Ellis. Det var Lewis Kerr som vann heatet före PORSING och Rohan Tungate kom 3:a. 17 – 7 var ställningen efter 4 körda heat till fördel för King’s Lynn.

I kvällens 5:e heat så fick Lakeside på nytt ett poängöverläge, efter att Stuart Robson vunnit Heat 5 före RORY SCHLEIN och Richard Lawson. Med i detta heat fanns även Simon Lambert som körde ett Riders Replacement-heat, denna gång kom han sist. 4-2 till Lakeside i Heat 5 och nu var ställningen 19 – 11 till King’s Lynn. NICKLAS PORSING hade en riktigt bra match igår för King’s Lynn, i det 6:e heatet så var han med på sin tredje 5-1:a när han och Scott Nicholls tog en 5-1:a mot Daniel King och Davey Watt. PORSING vann heatet före Nicholls och King. Inför det 7:e heatet så valde Lakeside att använda sig av en ”Tactical Ride” som de satte på Stuart Robson för att försöka minska avståndet. Men det blev inte den utdelning som Lakeside hade hoppats på, visserligen fick de ett litet överläge…MEN det var Robert Lambert som vann Heat 7 före just nämnda Stuart Robson (som fick 4 poäng) och 3:a kom Adam Ellis som kom in istället för Ben Morley. Med i heatet fanns även Simon Lambert som kom sist för andra heatet i rad. 3-5 i Heat 7 till Lakeside, men det var King’s Lynn som ledde matchen. Ställningen var 27 – 17. Fram till detta läge så hade NICKLAS PORSING tagit fullt inkl. bonus: 8+1 på 3 heat och RORY SCHLEIN hade tagit 4 poäng på 2 heat.

Efter att det 8:e heatet slutat 3-3, där Lakesides Richard Lawson vann heatet före Scott Nicholls och NICKLAS PORSING, så tog King’s Lynn en 5-1:a i Heat 9 och det var återigen firma Kerr/Lambert som levererade…där Lewis Kerr tog sin 3:e raka heatseger på lika många heat, Simon Lambert kom 2:a och Adam Ellis kom 3:a. 35 – 21 är ställningen efter 9 körda heat till fördel för hemmalaget King’s Lynn Stars. Och återigen så väljer Lakeside att använda sig av en ”Tactical Ride”, denna gång på Daniel King. Men precis som i Heat 7, så fick inte Lakeside den utdelning som de hade hoppats på. Visserligen fick de ett litet överläge, men det var en King’s Lynn-förare som tog heatsegern…närmare bestämt RORY SCHLEIN. Daniel King kom 2:a i heatet och fick med sig 4 poäng och 3:a kom Richard Lawson. Jag ska kanske lägga till att SCHLEIN körde ett Riders Replacement-heat. Ställningen efter 10 körda heat var 38 – 26 till King’s Lynn. PORSING hade kört in 9+1 på 4 heat och SCHLEIN hade kört in 7 poäng på 3 heat.

Då gör King’s Lynn ett ryck som skulle komma att avgöra matchen, de tog en 5-1:a i Heat 11 och den kom från RORY SCHLEIN och Scott Nicholls som besegrade Stuart Robson och Davey Watt. SCHLEIN vann heatet före Nicholls och Robson. Matchen avgjordes definitivt i det 12:e heatet där Lewis Kerr tog sin 4:e raka heatseger, då han besegrade Rohan Tungate som kom 2:a och 3:a kom King’s Lynns Robert Lambert. 47 – 29 var ställningen efter 12 körda heat. Med 1 inkörd poäng på 3 heat, så hade Lakesides Davey Watt haft en riktigt tung afton. Men han avslutade sin kväll på bästa möjliga sätt, han vann nämligen Heat 13 före King’s Lynn-duon RORY SCHLEIN som kom 2:a och Scott Nicholls som kom 3:a. Nicholls som körde ett Riders Replacement-heat. Men King’s Lynn var verkligen på hugget igår och trots att matchen var avgjord sedan ett par heat tillbaka, så fortsatte de att bara ånga på och i det 14:e heatet så tog de en 4-2:a där NICKLAS PORSING tog sin 3:e heatseger för kvällen då han besegrade Lakesides Stuart Robson och 3:a kom King’s Lynns Simon Lambert. King’s Lynn avslutade matchen med att ta en 5-1:a i Heat 15 och den kom från RORY SCHLEIN & NICKLAS PORSING som besegrade Richard Lawson och Daniel King. SCHLEIN vann heatet före PORSING och Lawson kom 3:a. Matchresultatet skrevs till slut till 59 – 35 till King’s Lynn och bästa poängplockare i vardera lag blev:

King’s Lynn Stars: NICKLAS PORSING – TOG 14+3 (17 BETALDA) PÅ 6 HEAT!!! (RORY SCHLEIN: 15 POÄNG PÅ 6 HEAT)
Lakeside Hammers: Stuart Robson – Tog 10 poäng på 4 heat (varav ett var som en ”Tactical Ride”)

Poängfördelningen i sin helhet ser ut enligt följande:

King’s Lynn Stars (59)

1. R/R Kenneth Bjerre
2. Robert Lambert – 6+1 (2*,0,3,0,1)
3. Scott Nicholls – 7+3 (0,2*,2,2*,1*) (Gästinhopp)
4. NICKLAS PORSING – 14+3 (3,2*,3,1*,3,2*)
5. RORY SCHLEIN – 15 (2,2,3,3,2,3)
6. Lewis Kerr – 12 (3,3,3,3)
7. Simon Lambert – 5+2 (2*,0,2*,1)
King’s Lynn tog 6 poäng på Riders Replacement.

Lakeside Hammers (35)

1. Davey Watt – 4 (1,0,0,3)
2. Rohan Tungate – 3 (0,1,0,2) (Gästinhopp)
3. Richard Lawson – 7+1 (1,1,3,1*,1)
4. Stuart Robson – 10 (3,4!,1,2)
5. Daniel King – 8 (3,1,4!,0,0)
6. Ben Morley – 0 (0,0,0)
7. Adam Ellis – 3+1 (1,0,1*,1,0)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>