Sammanfattning Polen


Liga 1: Gniezno – Grudziadz (38 – 52)

BJARNE PEDERSEN blev Gnieznos bästa poängplockare när han noterades för 11+2 på 6 heat i gårdagens hemmamatch mot GKM Grudziadz. Gniezno förlorade dock matchen med 38 – 52. Och det var egentligen bara Pedersen och ryssen Vadim Tarasenko som kom upp i normal nivå. Tarasenko noterades för 8+2 på 5 heat. Men i övrigt så hade: Adrian Gomolski 6 (5 heat), Jonas Davidsson 2+1 (3 heat), Damian Adamczak 1 (3 heat), Dawid Wawrzyniak 3+1 (4 heat) och Adrian Gala 7 (4 heat). Det som är anmärkningsvärt är att Jonas Davidsson körde sitt 1:a heat i Heat 10. För gästande Grudziadz så blev Rafal Okoniewski bästa poängplockare, då han tog fullt inkl. bonus: 14+1 på 5 heat. Okoniewski som har ett förflutet i Elitserien med bl.a. Indianerna, Piraterna & Hammarby. Han kör numera i Allsvenskan för Lejonen. Iallafall. I övrigt så hade Grudziadz: Norbert Kosciuch 11+1 (5 heat), Sebastian Ulamek 9+1 (5 heat), Daniel Jeleniewski 10+2 (5 heat), Andrei Karpov 5 (4 heat), Marcin Nowak 3+1 (3 heat) och Mike Trzensiok 0 (3 heat)

Gniezno:
5. BJARNE PEDERSEN 11+2 (2*,2,1,3,2,1*)
—————————————————————————————
Ekstraliga: Czestochowa – Leszno (35 – 55)

PIOTR PAWLICKI har kommit in i Piraterna på ett tillfälligt kontrakt, då han ersätter skadade Greg Hancock. Igår noterades han för 11 inkörda poäng på 4 heat för sitt Leszno, som på bortaplan besegrade Czestochowa med hela 35 – 55. Då ska man nog ha i åtanke att Czestochowa kom till start utan Grigorij Laguta och utan Grzegorz Walasek. Iallafall, Pawlicki tappade endast 1 poäng under matchen och det var i hans andra heat där han kom 2:a bakom Michael Jepsen Jensen. Poängbäst för gästande Leszno blev Tobiasz Musielak som tog fullt inkl. bonus: 14+1 på 5 heat. I övrigt så hade Leszno: Damian Balinski 8+1 (5 heat), Grzegorz Zengota 7+2 (4 heat), Kenneth Bjerre 10+2 (5 heat), Mikkel Michelsen 3 (4 heat) och Bartosz Smektala 2+1 (3 heat). Leszno som saknade Nicki Pedersen och Przemyslaw Pawlicki (skada). För hemmalaget Czestochowa så blev Michael Jepsen Jensen deras bästa poängplockare med 11+1 på 5 heat, men i övrigt så var det inte mycket att imponeras över. Jepsen Jensen var faktiskt den enda föraren i Czestochowa som tog heatsegrar. I övrigt så hade Czestochowa: Peter Kildemand 7 (5 heat), Miroslaw Jablonski 2+1 (4 heat), Rune Holta 4 (4 heat), Borys Miturski 4+1 (4 heat), Oskar Polis 4+3 (4 heat) och Artur Czaja 3 (4 heat). Czaja som hade något av en kometsäsong förra året där han stod för några riktigt bra matcher, men han har inte alls kunnat leva upp till fjolårsformen denna säsong.

Leszno:
7. PIOTR PAWLICKI 11 (3,2,3,3)
—————————————————————————————
Liga 1: Lublin – Daugavpils (42 – 48)

RORY SCHLEIN noterades för 3+1 på 4 heat för sitt Daugavpils som på bortaplan besegrade Lublin med 42 – 48. Matchen blev dock lite avslagen efter en krasch redan i det 1:a heatet där Maksims Bogdanovs fick ett kast på cykeln och där Lublins Cameron Woodward tappade kontrollen över cykeln och gick i backen ganska rejält. Och Cameron Woodward fick utgå från matchen efter den kraschen och han fördes till sjukhus, där det konstaterades att Woodward har brutit ett ben och missar resten av säsongen. Ett tungt avbräck för Indianerna som redan hade Niels-Kristian Iversen på skadelistan. För gästande Daugavpils så blev Kjastas Poudzuks bästa poängplockare med sina 11 poäng på 5 heat. Där bakom så hade Daugavpils: Maksims Bogdanovs 10 (5 heat), Denis Gizatullin 7+2 (4 heat), Joonas Kylmäkorpi 8+1 (5 heat), Ivans Plesakovs 2 (3 heat) och Andzejs Lebedevs 7+2 (4 heat). För hemmalaget Lublin så blev Dawid Lampart bästa poängplockare med sina 14+2 på 6 heat. Där bakom så hade Lublin: Cameron Woodward 0 (1 heat), Davey Watt 5 (5 heat), Andrei Kudriashov 6+1 (5 heat), Robert Miskowiak 14 (6 heat, avslutade med 4 raka heatsegrar), Arkadiusz Madej 0 (4 heat) och Damian Dabrowski 3+1 (4 heat).

Daugavpils:
4. RORY SCHLEIN 3+1 (0,2*,1,0)
—————————————————————————————
Ekstraliga: Gorzow – Wroclaw (57 – 33)

LINUS SUNDSTRÖM noterades för 4+1 på 5 heat för sitt Gorzow som på hemmaplan besegrade Wroclaw med hela 57 – 33. Ett Gorzow som kom till start utan Niels-Kristian Iversen mot ett Wroclaw som kom till start utan Tai Woffinden. Sundström blandade 0-poängare med 2-poängare. Men han var faktiskt med på en 5-1:a, nämligen den i Heat 7 när han tillsammans med Krzysztof Kasprzak tog en 5-1:a mot Wroclaws Patryk Dolny och Jurica Pavlic. Poängbäst för hemmalaget Gorzow blev den slovenska GP-föraren Matej Zagar som tog fullt inkl. bonus: 14+1 på 5 heat. Där bakom så hade Gorzow: Krzysztof Kasprzak 11+1 (5 heat), R/R Lukasz Kaczmarek, (Gorzow tar 8 poäng på R/R), Piotr Swiderski 6+2 (5 heat), Adrian Cyfer 8+1 (5 heat) och Bartosz Zmarzlik 14 (5 heat). För gästande Wroclaw så blev Troy Batchelor deras bästa poängplockare med 9 poäng på 5 heat. Där bakom så hade Wroclaw: Zbigniew Suchecki 2 (4 heat), Maciej Janowski 8+1 (5 heat), Tomasz Jedrzejak 7 (5 heat), Jurica Pavlic 5+1 (5 heat), Patryk Dolny 2 (4 heat) och Patryk Malitowski 0 (2 heat)

Gorzow:
2. LINUS SUNDSTRÖM 4+1 (0,2*,0,2,0)
—————————————————————————————
Ekstraliga: Torun – Gdansk (74 – 16!!!)

CHRIS HOLDER har hittat tillbaka till fjolårsformen igen, känns det som. Igår noterades han för fullt inkl. bonus: 14+1 på 5 heat för sitt Torun som på hemmaplan förnedrade Gdansk fullständigt. Slutresultatet i den matchen skrevs till hela 74 – 16!!! Torun som inledde med en 4-2:a i Heat 1…efter det så tar de 14 raka 5-1:or mot ett Gdansk som hade ett bedrövligt dåligt lag på pappret, då de återigen inte kunde köra med sitt bästa lag. Gdansk som har gjort sitt i årets Ekstraliga, de åker ur med dunder och brak. Som sagt, 14+1 på 5 heat för CHRIS HOLDER. Där bakom så hade Torun: Karol Zabik 11+3 (5 heat), Adrian Miedzinski fullt: 9+3 (4 heat), Tomasz Gollob fullt: 8+1 (3 heat), Emil Sayfutdinov fullt: 9 (3 heat), Oskar Fajfer fullt: 11+4 (5 heat) och Pawel Przedpelski fullt: 12+3 (5 heat). Det är bara Karol Zabik som tappar en poäng, annars hade Torun gjort en helt perfekt match. För gästande Gdansk så blev Artur Mroczka och Renat Gafurov deras bästa poängplockare, de tog 5 poäng vardera. Där bakom så hade Gdansk: Aureliusz Bielinski 0 (4 heat), Marcel Szymko 4 (5 heat), Cyprian Szymko 0 (4 heat), Patryk Besko 2 (4 heat) och Dominik Kossakowski 0 (3 heat)

Torun:
1. CHRIS HOLDER 14+1 (3,3,2*,3,3)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>