Ligamatch England


SIMON GUSTAFSSON körde igår en match i engelska Elite League för sitt Swindon, som på hemmaplan körde över Lakeside och vann med hela 57 – 35. Och det blev en händelserik start på tävlingen efter en omstart redan i det 1:a heatet, där Lakesides lagkapten Davey Watt går omkull och blir utesluten och som även tvingas avbryta matchen med en befarad armskada. Lakeside tog in en ersättare till Watt i det 1:a heatet, i form av Kyle Howarth. Och som inte det vore nog så fick Kyle Howarth ett stopp i omstarten. Heatet vanns till slut av gästinhoppet Craig Cook före Swindon-duon Nick Morris som kom 2:a och Peter Kildemand kom 3:a. Kildemand som var tillbaka från sin hjärnskakning som hållit honom borta från speedwayen i ett par veckor. Jag kanske ska lägga till att Lakeside kom till start med hela 5 gästförare. Iallafall, tillbaka till matchen. Det 1:a heatet slutade alltså 3-3, vilket även det 2:a heatet gjorde. Det var Steve Worrall som vann heatet före Benji Compton och 3:a kom Paul Starke. Med i heatet fanns även Nathan Greaves, som fick ett stopp. Och det skulle komma att bli en kväll som Nathan Greaves snabbt vill glömma. Matchens första poängöverläge kom i det 3:e heatet där Swindon tog en 5-1:a i form av Troy Batchelor & SIMON GUSTAFSSON. Batchelor vann heatet före Gustafsson och 3:a kom Daniel King. Lakeside slog dock tillbaka i det 4:e heatet där de tog en 4-2:a och där Craig Cook tog sin 2:a raka heatseger för kvällen. 2:a i heatet kom Dakota North och 3:a kom Benji Compton. Även här fanns Nathan Greaves med på startlinjen…och även här fick han ett stopp. 2 stopp på 2 heat för Nathan Greaves. Ställningen efter 4 körda heat var: Swindon 13. Lakeside 11.

En som var på åkhumör igår, det var Swindons Troy Batchelor. I Heat 5 tog han sin 2:a raka heatseger för kvällen då han besegrade Lewis Bridger som kom 2:a och Kyle Howarth som kom 3:a. Med i heatet fanns även Peter Kildemand som gick omkull. Sen lade Swindon i en högre växel och de tog 2 raka 5-1:or i Heat 6 & 7 och utökade därmed sin ledning till 26 – 16. Heat 6 vanns av SIMON GUSTAFSSON före Dakota North och 3:a kom Craig Cook. Cook som kom in istället för Davey Watt. Med i heatet fanns även Daniel King, som fick ett stopp. Och Heat 7 vanns av Nick Morris före Steve Worrall och 3:a kom, återigen, Kyle Howarth. Med i heatet fanns även Paul Starke som kom sist. Ställningen efter 7 körda heat var alltså: Swindon 26. Lakeside 16.

Inför det 8:e heatet så valde Lakesides lagledare (Jon Cook) att använda en ”Tactical Ride” på Vit, Bana 1: Craig Cook, för att försöka minska avståndet till Swindon. Craig Cook som kom till start med 2 raka heatsegrar. Men han vann inte det 8:e heatet, utan det vanns istället av Swindons Dakota North. Craig Cook kom 2:a och fick 4 poäng för det och 3:a i heatet kom Lewis Bridger. Med i heatet fanns även SIMON GUSTAFSSON, som kom sist. 3-3 blev 3-5 till Lakeside, som därmed fick med sig ett poängöverläge från detta 8:e heat. Heat 9 slutade oavgjort (3-3), där Steve Worrall vann heatet före Swindon-duon Paul Starke och Benji Compton. Starke kom 2:a och Compton kom 3:a. Med i detta heat fanns även Nathan Greaves och…ja, han fick stopp för 3:e gången i denna match. En riktig mardrömsmatch för Nathan Greaves: 3 heat…3 stopp. I det 10:e heatet så tog Swindon en 4-2:a, där Nick Morris vann heatet före Lewis Bridger och 3:a kom Peter Kildemand. Sist i detta heat kom Daniel King. Ställningen efter 10 körda heat var: Swindon 36. Lakeside 26. Fortsatt 10 poängs skillnad mellan de båda lagen.

Det 11:e heatet slutade 3-3, där Swindons Troy Batchelor tog sin 3:e raka heatseger för kvällen. Denna gång besegrade han Daniel King som kom 2:a och Kyle Howarth som kom 3:a. Sist i detta heat kom SIMON GUSTAFSSON. Gustafsson som inledde starkt med 5 poäng på 2 körda heat, hade nu tagit 2 raka nollor. Swindon fick på nytt ett poängöverläge, denna gång var det i Heat 12 och de tog en 4-2:a. Det var Nick Morris som vann det 12:e heatet före Craig Cook och 3:a kom Steve Worrall. Steve Worrall som kom in istället för Nathan Greaves. Sist i detta heat kom Lakesides Benji Compton. Matchen avgjordes definitivt i det 13:e heatet, där Swindon tog en 5-1:a i form av Troy Batchelor och Peter Kildemand. Batchelor vann heatet före Kildemand och 3:a kom Daniel King. Sist kom Lewis Bridger. Batchelor som, minst sagt, vässar formen till morgondagens GP i Gorzow. Det här var hans 4:e raka heatseger. Matchen var redan avgjord, men Swindon ångade på. I det 14:e heatet så tog de en 4-2:a och det var Dakota North som vann heatet före Paul Starke och 3:a kom faktiskt Nathan Greaves. Sist kom Kyle Howarth. Nathan Greaves som kom in i Heat 14 istället för Steve Worrall och fick iallafall avsluta med att ta poäng. Swindon vann till slut med 57 - 35 efter att Troy Batchelor gjort fullt hus i matchen genom att vinna även det 15:e heatet. 2:a kom Peter Kildemand och 3:a kom Lewis Bridger. Sist i detta heat kom Daniel King. Poängbäst i vardera lag blev:

Swindon: Troy Batchelor 15 (5 heat, gick obesegrad över hela matchen) (SIMON GUSTAFSSON: 5+1 PÅ 4 HEAT)
Lakeside: Craig Cook 13 (5 heat, varav ett var som en ”Tactical Ride”)

Poängfördelningen i sin helhet ser ut så här:

Swindon (57):

1. Peter Kildemand – 6+3 (1*,F,1,2*,2*)
2. Nick Morris – 11 (2,3,3,3)
3. SIMON GUSTAFSSON – 5+1 (2*,3,0,0)
4. Dakota North – 10+1 (2,2*,3,3)
5. Troy Batchelor – 15 (3,3,3,3,3)
6. Nathan Greaves – 1 (R,R,R,N,1)
7. Steve Worrall – 9+1 (3,2*,3,1,N)

Lakeside:

1. Davey Watt - 0 (FN,N,N,N)
2. Craig Cook - 13 (3,3,1,4!,2) (Gästinhopp, kör för Belle Vue Aces i Elite League)
3. Lewis Bridger – 6+1 (R,2,1*,2,0,1)
4. Kyle Howarth – 3+2 (R,1*,1,1*,0) (Gästinhopp, kör för Coventry Bees i Elite League)
5. Daniel King – 4 (1,R,0,2,1,0) (Gästinhopp, kör för Newcastle Diamonds i Premier League, har kört för Birmingham Brummies i Elite League)
6. Paul Starke – 5+1 (1*,0,2,2) (Gästinhopp, kör för Somerset Rebels i Premier League, har kört för Birmingham Brummies i Elite League)
7. Benji Compton – 4+1 (2,1,1*,0) (Gästinhopp, kör för Poole Pirates i Elite League)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>