Ligamatch Danmark


NICKLAS PORSING körde igår en match i Danska Superligan för sitt Outrup, som på hemmaplan besegrade Grindsted med hela 54 – 31. Och Porsing fick en riktigt bra start på matchen, då han inledde med att åka 5-1 ihop med Jason Doyle mot Kacper Gomolski och Johannes Kikkenborg. Det var Porsing som vann heatet före Doyle och Gomolski. En perfekt start även för Outrup med deras 5-1:a i det första heatet…och de fortsatte att få poängöverläge, de tog en 4-2:a i Heat 2 där Mads Korneliussen vann heatet före Michael Jepsen Jensen och 3:a kom Outrups Charlie Gjedde. Med i heatet fanns även Claus Nedermark för Grindsted, han kom sist. 9 – 3 var ställningen efter 2 körda heat till fördel för Outrup.

Det 3:e heatet slutade oavgjort (3-3), där NICKLAS PORSING tog sin 2:a raka heatseger för kvällen då han vann Heat 3 före Grindsted-duon: Andreas Lyager Hansen som kom 2:a och Johannes Kikkenborg som kom 3:a. Med i heatet fanns även Tobias Thomsen för Outrup, han kom sist. Kvällens andra 5-1:a kom i Heat 4 och den gick återigen till hemmalaget Outrup, denna gång kom den från Jason Doyle och Mads Korneliussen som besegrade Michael Jepsen Jensen och Kacper Gomolski. Doyle vann heatet före Korneliussen och Jepsen Jensen kom 3:a. 17 – 7 efter 4 körda heat till Outrup.

Efter att det 5:e heatet slutat oavgjort (3-3), där Charlie Gjedde vann heatet före Johannes Kikkenborg och Claus Nedermark (PORSING kom sist), så valde Grindsted att göra en ändring inför Heat 6 då de använde sig av en Joker på Gul, Bana 4: Michael Jepsen Jensen, för att försöka minska avståndet till Outrup. Men det blev inte den utdelningen som Grindsted hade hoppats på, för återigen så tog Outrup en 5-1:a…eller i detta fall en 5-2:a då Mads Korneliussen vann det 6:e heatet före Tobias Thomsen och 3:a kom Michael Jepsen Jensen som dock fick med sig 2 poäng för sin 3:e plats. Men Grindsted fick ändå snabb revansch, efter att de tog en 4-2:a i det 7:e heatet där Michael Jepsen Jensen, som kom in istället för Claus Nedermark, tog heatsegern före Jason Doyle och 3:a kom Kacper Gomolski. Detta var faktiskt Grindsteds första poängöverläge i matchen. Men glädjen blev kortvarig för gästande Grindsted, då Outrup slog tillbaka med 2 raka 4-2:or i Heat 8 & 9. Heat 8 vanns av Mads Korneliussen före Michael Jepsen Jensen och 3:a kom NICKLAS PORSING (Johannes Kikkenborg kom sist). Och Heat 9 vanns av Charlie Gjedde före Kacper Gomolski och 3:a kom Tobias Thomsen (Claus Nedermark kom sist). Kacper Gomolski kom in i detta heat istället för Andreas Lyager Hansen. Grindsted tog dock en 4-2:a i det 10:e heatet där Kacper Gomolski tog sin första heatseger för kvällen, då han besegrade Charlie Gjedde och 3:a kom Johannes Kikkenborg. Med i heatet fanns även Tobias Thomsen som kom sist. Gomolski som ligger 2:a i U21-VM, 6 poäng bakom Piotr Pawlicki. 37 – 24 var ställningen efter 10 körda heat till fördel för Outrup.

Matchen avgjordes redan i det 11:e heatet, efter att Jason Doyle och NICKLAS PORSING kört in en 5-1:a. Doyle vann heatet före Porsing och 3:a kom Andreas Lyager Hansen. Porsing som hittills tagit 9+1 på 5 körda heat. Det 12:e heatet slutade 3-3, där heatsegern på nytt gick till Jason Doyle. Denna gång besegrade han Michael Jepsen Jensen och Kacper Gomolski. Med i heatet fanns även Mads Korneliussen (som gick omkull). 45 – 28 var ställningen efter 12 körda heat. Och Outrup var riktigt bra igår, de tog ytterligare en 5-1:a i det 13:e heatet och denna gång kom den från Charlie Gjedde och NICKLAS PORSING. Gjedde vann heatet före Porsing och 3:a kom återigen Andreas Lyager Hansen. Med i heatet fanns även Johannes Kikkenborg som kom sist. Matchresultatet skrevs till slut till 54 – 31, efter att Jason Doyle vunnit det 14:e och sista heatet före Andreas Lyager Hansen och 3:a kom Outrups Tobias Thomsen. Här blev det för övrigt omstart, efter att Claus Nedermark blivit utesluten. Poängbäst i vardera lag blev:

Outrup: Jason Doyle 16+1 (6 heat). (NICKLAS PORSING: 11+2 PÅ 6 HEAT)
Grindsted: Michael Jepsen Jensen 12 (6 heat)

Poängfördelningen ser ut så här:

Outrup (54):

1. Jason Doyle – 16+1 (2*,3,2,3,3,3)
2. NICKLAS PORSING – 11+2 (3,3,0,1,2*,2*)
3. Mads Korneliussen – 11+1 (3,2*,3,3,F)
4. Charlie Gjedde – 12 (1,3,0,3,2,3)
5. Tobias Thomsen – 4+1 (0,2*,1,0,1)

Grindsted (31):

1. Kacper Gomolski – 8+1 (1,0,1,2,3,1*)
2. Johannes Kikkenborg – 4+1 (0,1*,2,0,1,0)
3. Michael Jepsen Jensen – 12 (2,1,2!,3,2,2)
4. Claus Nedermark – 1+1 (0,1*,N,0,0,X)
5. Andreas Lyager Hansen – 6 (2,0,N,1,1,2)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>