Ligamatch England (Swindon Robins – King’s Lynn Stars)


Igår kväll så kördes en match i engelska Elite League, där Swindon Robins (m. SIMON GUSTAFSSON) tog emot King’s Lynn Stars (m. RORY SCHLEIN) hemma på Abbey Stadium. Swindon som kom från en förlust på bortaplan i måndags mot Coventry Bees (53 – 40). Ett revanschsuget Swindon, med andra ord. Och Swindon skulle komma att få den bästa tänkbara starten med en 5-1:a redan i det 1:a heatet från Dakota North & Hans Andersen som besegrade Robert Lambert & Niels-Kristian Iversen. Det var Dakota North som vann heatet före Hans Andersen och 3:a kom Robert Lambert. Hans Andersen gjorde ett gästinhopp, då han ersatte Peter Kildemand som är skadad. Efter 5-1:an i det 1:a heatet från Swindon Robins så slutade de kommande 3 heaten oavgjort (3-3). Heat 2 vanns av Steve Worrall före King’s Lynn-duon Lewis Rose (som kom 2:a) och Lewis Kerr (som kom 3:a). Heat 3 vanns av Troy Batchelor före King’s Lynn-duon Kenneth Bjerre (som kom 2:a) och RORY SCHLEIN (som kom 3:a). Med i Heat 3 fanns även SIMON GUSTAFSSON som kom sist. Och Heat 4 vanns av Nick Morris före King’s Lynn-duon Lewis Rose (som kom 2:a) och Robert Lambert (som kom 3:a). 14 – 10 var ställningen efter 4 körda heat till fördel för Swindon.

Och Swindon var det bättre laget i denna match och i kvällens 5:e heat så kom deras andra 5-1:a, då Troy Batchelor vann det 5:e heatet före Hans Andersen och 3:a kom RORY SCHLEIN. Med i heatet fanns även Sam Masters som gjorde ett gästinhopp för King’s Lynn, då han ersatte NICKLAS PORSING. Masters som körde sitt 1:a heat i Heat 5 och inledde med en nolla. Desto bättre start på matchen för både Hans Andersen (4+2) och Troy Batchelor (6). King’s Lynn fick dock sitt första poängöverläge i Heat 6 efter en 4-2:a, där Kenneth Bjerre vann heatet före Nick Morris och 3:a kom Niels-Kristian Iversen. Med i heatet fanns även SIMON GUSTAFSSON som inte alls fick en bra start på matchen med 2 raka nollor (han kom nämligen sist även i detta heat). Apropå bleka starter på en match: Niels-Kristian Iversen = 2 heat, 1 poäng. Efter att det 7:e heatet slutat 3-3 där Dakota North vunnit heatet före Sam Masters och Lewis Kerr, så tog Swindon 2 raka 4-2:or i Heat 8 & 9. Heat 8 vanns av SIMON GUSTAFSSON före King’s Lynns Robert Lambert och 3:a kom Nick Morris. Med i heatet fanns även RORY SCHLEIN som kom sist. Och Heat 9 vanns av Steve Worrall före Lewis Rose och 3:a kom Swindons Nathan Greaves. 32 – 22 var ställningen efter 9 körda heat till Swindon Robins.

Inför det 10:e heatet så valde King’s Lynn att använda sig av en ”Tactical Ride”, som man satte på Gul, Bana 1: Kenneth Bjerre. Detta för att försöka minska avståndet till Swindon. Här blev det omstart, efter att Dakota North gått omkull och blivit utesluten…så därmed fanns det stora möjligheter för King’s Lynn att minska avståndet. Kenneth Bjerre som skulle köra tillsammans med RORY SCHLEIN. Och ensam Swindon-förare i omstarten var Hans Andersen. Och visst kunde King’s Lynn minska avståndet, för i omstarten av Heat 10 så vinner Kenneth Bjerre heatet före RORY SCHLEIN och 3:a kom Hans Andersen. 5-1 blev 8-1 till King’s Lynn och nu skiljde det bara 3 poäng mellan lagen efter 10 körda heat: 33 – 30 till Swindon. Men Swindon slog tillbaka direkt i Heat 11, där SIMON GUSTAFSSON tog sin 2:a raka heatseger och där han tillsammans med Troy Batchelor tog en 5-1:a mot Niels-Kristian Iversen och Sam Masters, där Iversen kom 3:a. 38 – 31 efter 11 heat var ställningen.

Och efter att de kommande 3 heaten slutat oavgjort (3-3) så var matchen avgjord efter 14 körda heat. Heat 12 vanns Dakota North före Robert Lambert & Lewis Rose. Heat 13 vanns av Hans Andersen före Niels-Kristian Iversen & Kenneth Bjerre. Och Heat 14 vanns av Sam Masters före Nick Morris och 3:a kom Steve Worrall. 47 – 40 var ställningen efter 14 körda heat. Swindon vann till slut matchen med 52 – 41, efter en 5-1:a i Heat 15 från Dakota North & Troy Batchelor, där North vann heatet före Batchelor och 3:a kom Kenneth Bjerre. Sist i Heat 15 kom RORY SCHLEIN. Bästa poängplockare i vardera lag blev:

Swindon Robins: Dakota North – Tog 12 poäng på 5 körda heat. (SIMON GUSTAFSSON: 6 POÄNG PÅ 4 HEAT)
King’s Lynn Stars: Kenneth Bjerre – Tog 13+1 på 5 körda heat. (RORY SCHLEIN: 4+1 PÅ 5 HEAT)

Här kommer den fullständiga poängfördelningen:

Swindon Robins (52)

1. Hans Andersen – 8+2 (2*,2*,1,3) (Gästinhopp)
2. Dakota North – 12 (3,3,F/X,3,3)
3. SIMON GUSTAFSSON – 6 (0,0,3,3)
4. Nick Morris – 8 (3,2,1,2)
5. Troy Batchelor – 10+2 (3,3,2*,0,2*)
6. Nathan Greaves – 1 (0,R,1,N)
7. Steve Worrall – 7+1 (3,0,3,0,1*)

King’s Lynn Stars (41)

1. Niels-Kristian Iversen – 4 (0,1,1,2)
2. Robert Lambert – 6+1 (1,1*,2,2)
3. RORY SCHLEIN – 4+1 (1,1,0,2*,R)
4. Sam Masters – 5 (0,2,0,3) (Gästinhopp)
5. Kenneth Bjerre – 13+1 (2,3,6!,1*,1)
6. Lewis Kerr – 2+2 (1*,1*,F/X,N)
7. Lewis Rose – 7+1 (2,2,2,1*,0)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>