Sammanfattning England


14/8 Swindon Robins – Eastbourne Eagles (56 – 36)

BJARNE PEDERSEN noterades för 10 inkörda poäng på 5 heat för sitt Eastbourne Eagles, som på bortaplan fick storstryk av Swindon Robins som vann med hela 56 – 36. Det här har visserligen tagits upp i tidigare inlägg, men Eastbourne är riktigt dåliga på bortaplan denna säsong. Eastbourne som ligger 4:a i tabellen med 38 poäng, varav 35!!! av dessa har tagits hemma på Arlington Stadium. Så Eastbourne är ligans (Elite League) bästa hemmalag, men också ligans näst sämsta bortalag. Iallafall, BJARNE PEDERSEN blev Eastbourne bästa poängplockare, även landsmannen Mikkel Michelsen hade en bra match med 8+1 på 5 heat. Men i övrigt: Timo Lahti 5 (4 heat), Cameron Woodward 2+1 (4 heat), Joonas Kylmäkorpi 5 (4 heat), Joe Jacobs 4 (3 heat, gästinhopp) och Daniel Halsey 0 (5 heat). Med i matchen fanns även SIMON GUSTAFSSON, som kör för Swindon, men han hade en tuff match med endast 4 poäng på 4 heat. Simon blev därmed Swindons sämsta poängplockare. Poängbäst i Swindon blev istället Troy Batchelor med 12 poäng på 5 heat, som även blev matchens bästa poängplockare. Även Dakota North hade en bra match med 10 poäng på 5 heat. Swindon som körde utan Peter Kildemand. I övrigt så hade Swindon: Hans Andersen 7+1 (4 heat, gästinhopp), Nick Morris 8 (4 heat), Nathan Greaves 6+2 (4 heat) och Jason Garrity 9+1 (4 heat, gästinhopp)

Swindon Robins:
3. SIMON GUSTAFSSON 4 (0,2,0,2)

Eastbourne Eagles:
1. BJARNE PEDERSEN 10 (2,1,3,2,2)
————————————————————————————————————————————————————————————
14/8 King’s Lynn Stars – Poole Pirates (41 – 49)

DARCY WARD noterades för 11+1 inkörda poäng på 5 heat för sitt Poole Pirates, som på bortaplan tog en imponerande seger mot King’s Lynn Stars med 41 – 49. Och King’s Lynn som, mer eller mindre, dominerat Elite League denna säsong börjar så smått att tappa lite form. De är inte lika starka som de har varit under en stor del av säsongen, men det är vad jag tycker. Och återigen när det gäller Poole Pirates så är det en riktigt bra laginsats från deras sida, visserligen har de 1 förare som inte tar någon poäng och det är Benji Compton. Men om man bortser från DARCY WARDS 11+1, så har Poole 3 st. förare som tar 7+1 och det är Chris Harris (4 heat), Josh Grajczonek (4 heat) & Kyle Newman (5 heat). Chris Harris som gjorde ett gästinhopp, då han ersatte Przemyslaw Pawlicki som körde individuella polska mästerskapet istället. Sen tog Vaclav Milik 8+1 på 4 heat och Maciej Janowski tog 9+1 på 5 heat. Så Poole Pirates var ett betydligt jämnare lag än King’s Lynn Stars, iallafall poängmässigt. Med i matchen fanns också NICKLAS PORSING & RORY SCHLEIN, men bägge två hade en tung match. Porsing tog 3 poäng på 4 heat och Schlein tog 4+1 på heat. Poängbäst blev Niels-Kristian Iversen med 11 poäng på 5 heat. I övrigt så hade: Robert Lambert 5 (4 heat), Kenneth Bjerre 8 (5 heat), Lewis Kerr 7+4 (5 heat) och Lewis Rose 3 (3 heat).

King’s Lynn Stars:
2. NICKLAS PORSING 3 (0,1,0,2)
3. RORY SCHLEIN 4+1 (2*,0,2,0)

Poole Pirates:
1. DARCY WARD 11+1 (2,3,2,2*,2)
————————————————————————————————————————————————————————————
16/8 Eastbourne Eagles – Coventry Bees (49 – 44)

BJARNE PEDERSEN noterades för 7 inkörda poäng på 4 heat igår för sitt Eastbourne Eagles, som på hemmaplan besegrade Coventry Bees med 49 – 44. Starkt gjort av Eastbourne att kunna komma tillbaka på den vinnande linjen efter storförlusten borta mot Swindon (56 – 36). Då ska jag lägga till direkt att Coventry fick klara sig utan Chris Harris, som kör GP i Lettland. Men gårdagens vinst för Eastbourne var tack vare en riktigt bra laginsats, där deras sämsta poängplockare faktiskt är Timo Lahti som bara tog 1+1 (3 heat). Med i Eastbourne igår fanns även SIMON GUSTAFSSON som gjorde ett gästinhopp. Simon som har kört för Eastbourne och hittar runt bra på Arlington Stadium, han hade Eastbourne som klubb i Elite League förra säsongen. Och Simon gjorde en bra match igår som nummer 5, han körde istället för Mikkel Michelsen…och han tog 8+2 på 5 heat och inledde med 2 raka heatsegrar. Poängbäst för Eastbourne blev Cameron Woodward med 10+2 på 5 heat. Även gästinhoppet Kyle Newman gjorde en bra match med 10+1 på 5 heat. Eastbourne som saknar den duktiga reserven Lewis Blackbird som är skadad och är borta från speedwayen ett tag. I övrigt så hade: Timo Lahti 1+1 (3 heat), Joonas Kylmäkorpi 8+1 (4 heat) och Daniel Halsey 5+1 (3 heat). För gästande Coventry så var det Hans Andersen som blev, inte bara lagets, utan även matchens bästa poängplockare med 13 poäng på 6 heat. Även Aaron Summers gjorde en bra match med 10+1 på 6 heat. I övrigt så hade: Michael Jepsen Jensen 6 (5 heat), Kenneth Hansen 8+1 (5 heat, varav ett var som en ”Tactical Ride”), R/R Chris Harris, James Sarjeant 1 (3 heat) och Stefan Nielsen 6+1 (5 heat).

Eastbourne Eagles:
1. BJARNE PEDERSEN 7 (3,0,2,2)
5. SIMON GUSTAFSSON 8+2 (3,3,1*,1,0) (Gästinhopp)

Sen vill jag bara lägga till att den GP-tävling som skulle ha körts igår i Riga blev inställd då banan inte var i kördugligt skick, tävlingen körs idag istället och den är flyttad till Lokomotiv Stadium i Daugavpils.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>