Ligamatch England (Poole Pirates – Lakeside Hammers)


DARCY WARD körde igår kväll en match i engelska Elite League för sitt Poole Pirates, som på hemmaplan tog emot Lakeside Hammers. Och det var gästande Lakeside som fick den bästa starten på matchen. Visserligen slutade 3 av de 4 första heaten oavgjort (3-3), men Lakeside tog en 4-2:a i Heat 2 där Adam Ellis (Lakeside) tog heatsegern före Kyle Newman (Poole) och 3:a kom Ben Morley (Lakeside). Så efter 4 körda heat så var ställningen 11 – 13 till gästande Lakeside. Jag kan lägga till att Heat 1 vanns av Lakesides Richard Lawson före DARCY WARD som kom 2:a och Josh Grajczonek kom 3:a. Heat 3 vanns Lewis Bridger före Maciej Janowski & Przemyslaw Pawlicki. Med i Heat 3 fanns även RORY SCHLEIN (som gjorde ett gästinhopp för Lakeside), han kom sist i sitt första heat för kvällen. Och Heat 4 vanns av Vaclav Milik före Richard Lawson och 3:a kom Ben Morley.

11 – 13 till Lakeside efter 4 körda heat, då svarar Poole Pirates i Heat 5 med en 5-1:a från DARCY WARD & Maciej Janowski, där Ward vann heatet före Janowski och 3:a kom Lewis Bridger. Men det var en match som svängde fram och tillbaka till en början. För Lakeside återtar ledningen efter att RORY SCHLEIN & Davey Watt tagit en 5-1:a i Heat 6. Schlein vann heatet före Davey Watt och 3:a kom tjecken Vaclav Milik. Med i heatet fanns även Przemyslaw Pawlicki som kom sist. Poole kom dock tillbaka på nytt, denna gång med en 4-2:a i Heat 7 där Josh Grajczonek vann heatet före Kim Nilsson och 3:a kom Kyle Newman…sist kom Adam Ellis. 21 – 21 var ställningen efter 7 körda heat, så det var en väldigt jämn match så här långt.

Men när Poole tar en 5-1:a i Heat 8, så känns det som att Poole kopplar ett grepp om matchen. 5-1:an i Heat 8 kom från Przemyslaw Pawlicki & Vaclav Milik, där Pawlicki vann heatet före Milik och 3:a kom återigen Lewis Bridger. Heat 9 & 10 slutade oavgjort (3-3), där Adam Ellis vann det 9:e heatet (hans 2:a heatseger för kvällen) före Kyle Newman och 3:a kom Benji Compton. Och Heat 10 vanns av RORY SCHLEIN (hans 2:a raka heatseger för kvällen) före DARCY WARD och 3:a kom Josh Grajczonek. 32 – 28 var ställningen efter 10 körda heat. Då tar Lakeside en 4-2:a i Heat 11, där Kim Nilsson vann heatet före Maciej Janowski och 3:a kom Davey Watt och med 4 heat kvar att köra så skiljde det bara 2 poäng mellan lagen: 34 – 32.

Då lägger Poole Pirates i en högre växel och de tar 3 raka 5-1:or i Heat 12, 13 & 14 och avgör därmed matchen med 1 heat kvar att köra. Heat 12 vanns av Kyle Newman före Josh Grajczonek och 3:a kom Adam Ellis i ett heat där Kyle Newman kom in istället för Benji Compton…och Adam Ellis kom in istället för Ben Morley. Heat 13 vanns av Maciej Janowski före DARCY WARD och 3:a kom RORY SCHLEIN. Och Heat 14 vanns av Vaclav Milik före Kyle Newman och 3:a kom Kim Nilsson. Med 1 heat kvar att köra så var ställningen: 49 – 35 till fördel för Poole Pirates, så matchen var redan avgjord. Och det var dessutom Poole Pirates som fick det sista ordet i matchen efter en 4-2:a i Heat 15, där Maciej Janowski vann heatet före Lewis Bridger och 3:a kom Vaclav Milik. Med i heatet fanns också RORY SCHLEIN som fick stopp. Poole vinner därmed med 53 – 37 och bästa poängplockare i vardera lag blev:

Poole Pirates: Maciej Janowski – Tog 12+1 på 5 heat och blev matchens bästa poängplockare. (DARCY WARD: 9+1 PÅ 4 HEAT). Men det var en riktigt bra laginsats av Poole, där deras sämsta poängplockare visserligen bara tog 1+1 på 3 heat och det var Benji Compton. Även Przemyslaw Pawlicki hade en sämre afton med 4+1 på 4 heat. Men i övrigt: Josh Grajczonek 7+3 (4 heat), Vaclav Milik 10+1 (5 heat) och Kyle Newman 10+1 (5 heat).

Lakeside Hammers: Lewis Bridger, RORY SCHLEIN & Adam Ellis – Tog 7 poäng på 5 heat vardera. I övrigt så har: Davey Watt 3+1 (4 heat), Richard Lawson 5 (4 heat), Kim Nilsson 6 (4 heat) och Ben Morley 2+1 (3 heat)

Poängfördelningen i sin helhet ser ut så här:

Pirates (53)

1. DARCY WARD 9+1 (2,3,2,2*)
2. Josh Grajczonek 7+3 (1*,3,1*,2*)
3. Przemyslaw Pawlicki 4+1 (1*,0,3,0)
4. Vaclav Milik 10+1 (3,1,2*,3,1)
5. Maciej Janowski 12+1 (2,2*,3,3,3)
6. Benji Compton 1+1 (0,R,1*,N)
7. Kyle Newman 10+1 (2,1,2,3,2*)

Hammers (37)

1. Davey Watt 3+1 (0,2*,1,0)
2. Richard Lawson 5 (3,2,0,R)
3. Lewis Bridger 7 (3,1,1,R;2)
4. Kim Nilsson 6 (0,2,3,1)
5. RORY SCHLEIN 7 (0,3,3,1,R)
6. Adam Ellis 7 (3,0,3,1,0)
7. Ben Morley 2+1 (1,1*,R,N)

Nästa match för dessa lag är:

Poole Pirates kör ikväll igen på bortaplan mot King’s Lynn Stars. Ett Poole som då kommer att köra utan Przemyslaw Pawlicki som kör final i Polska Mästerskapet.

Lakeside Hammers kör imorgon på hemmaplan mot Belle Vue Aces.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>