Ligamatch Danmark (Slangerup – Fjelsted)


GREG HANCOCK körde igår kväll sin första match i Danska Superligan 2014 för sitt Slangerup som på hemmaplan tog emot Fjelsted. En match där Slangerup fick den bästa starten med en 4-2:a redan i det 1:a heatet, där GREG HANCOCK tog heatsegern före Ulrich Östergaard (Fjelsted) och 3:a kom Kenneth Hansen (Slangerup). Och Slangerup utökade sin ledning till 9 – 3, efter att Jesper Sögaard & Mikkel Michelsen kört in en 5-1:a för Slangerup i kvällens 2:a heat då de besegrade Jesper B Monberg (med förflutet i Piraterna) och Nikolaj Busk Jakobsen. Det var Monberg som kom 3:a. Men Fjelsted slog tillbaka omgående med en 5-1:a i Heat 3, där Anders Thomsen tog heatsegern före Ulrich Östergaard och 3:a kom Kenneth Hansen. Med i heatet fanns även Kenni Nissen som kom sist. Och Fjelsted utjämnade matchen i Heat 4 efter en 4-2:a, där Jesper B Monberg vann heatet före Mikkel Michelsen, Miroslaw Jablonski kom 3:a och GREG HANCOCK (som inledde med en heatseger) kom sist. Ställningen efter 4 körda heat var därmed 12 – 12.

Slangerup återtog dock ledningen i det 5:e heatet efter en 4-2:a där Kenneth Hansen vann heatet före Fjelsteds Ulrich Östergaard och 3:a kom Slangerups Jesper Sögaard. Efter det så följde 2 st. oavgjorda heat (3-3) i Heat 6 & 7. Heat 6 vanns av Mikkel Michelsen före Jesper B Monberg och Anders Thomsen. Och i Heat 7 så vann GREG HANCOCK före Anders Thomsen och Miroslaw Jablonski. Thomsen som kom in i Heat 7 istället för Nikolaj Busk Jakobsen. Ställningen efter 7 körda heat var 22 – 20 till Slangerup. Men i samband med Heat 8 så tog Fjelsted över ledningen i matchen, tack vare en 5-1:a från Jesper B Monberg & Ulrich Östergaard som besegrade Kenneth Hansen & Mikkel Michelsen. Det var Monberg som vann heatet före Östergaard och Hansen. Helt plötsligt så var ställningen 23 – 25 till gästande Fjelsted. Efter att 9:e heatet slutat oavgjort (3-3) där Jesper Sögaard vann heatet före Nikolaj Busk Jakobsen och 3:a kom Anders Thomsen, så tog Slangerup en 4-2:a i Heat 10 där det återigen var Jesper Sögaard som tog heatsegern. Denna gång mot Ulrich Östergaard och 3:a kom Kenni Nissen. 30 – 30 var ställningen efter 10 körda heat.

Då tar Slangerup 2 raka 5-1:or i Heat 11 & 12 och får därmed en 8-poängs ledning. Heat 11 vanns av GREG HANCOCK före Kenneth Hansen och 3:a kom Anders Thomsen. Och i Heat 12 så vann Mikkel Michelsen före GREG HANCOCK och 3:a kom Miroslaw Jablonski. Hancock inblandad i Slangerups 2 raka 5-1:or och med 2 heat kvar att köra så var ställningen 40 – 32. Men Fjelsted kom tillbaka, de tog en 5-1:a i Heat 13 där Anders Thomsen vann heatet före Ulrich Östergaard och 3:a kom Kenneth Hansen, så Fjelsted hade chansen att få med sig ett oavgjort resultat då ställningen var 41 – 37 till Slangerup. Men för att Fjelsted skulle kunna få med sig ett oavgjort resultat, så krävdes det en 5-1:a i Heat 14…där dessa 4 förare kom till start:

Röd (Bana 1): Mikkel Michelsen
Vit (Bana 2): Anders Thomsen
Blå (Bana 3): GREG HANCOCK
Gul (Bana 4): Ulrich Östergaard.

Fjelsted lyckades dock inte ta den 5-1:a som de behövde ta för att få med sig ett oavgjort resultat, utan istället så vanns Heat 14 av Mikkel Michelsen före Ulrich Östergaard, Anders Thomsen kom 3:a och GREG HANCOCK kom sist. Bästa poängplockare för vardera lag blev:

Slangerup: Mikkel Michelsen – Tog 13+1 på 6 heat. (GREG HANCOCK: 11+1 PÅ 6 HEAT)
Fjelsted: Ulrich Östergaard – Tog 14+3 på 7 heat, hade inte en enda heatseger

Poängfördelningen i sin helhet ser ut så här:

Slangerup (44)

1. GREG HANCOCK 11+1 (3,0,3,3,2*,0)
2. Kenneth Hansen 9+1 (1,1,3,1,2*,1)
3. Mikkel Michelsen 13+1 (2*,2,3,0,3,3)
4. Jesper Sögaard 10 (3,1,0,3,3,0)
5. Kenni Nissen 1 (0,0,0,1)

Fjelsted (40)

1. Miroslaw Jablonski 3+1 (R,1,1*,0,1)
2. Ulrich Östergaard 14+3 (2,2*,2,2*,2,2*,2)
3. Jesper B Monberg 9 (1,3,2,3,R)
4. Nikolaj Busk Jakobsen 2 (R,R,N,2,R)
5. Anders Thomsen 12+3 (3,1*,2,1*,1,3,1*)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>