Sammanfattning Polen (10/8)


Lodz – Daugavpils (59 – 31)

RORY SCHLEIN noterades för 4 poäng på 5 heat för sitt Daugavpils som på bortaplan fick stryk av Lodz med hela 59 – 31. Poängbäst för gästande Daugavpils blev Andzejs Lebedevs med 12 poäng på 6 körda heat. Men det var bara Lebedevs som kom upp i normal nivå. Visserligen tog Maksims Bogdanovs 7+2 (5 heat) och Joonas Kylmäkorpi 7 (5 heat), men Daugavpils var alldeles för ihåliga då 2 av deras förare inte tog en enda poäng. För hemmalaget Lodz så blev Jason Doyle lagets och även matchens bästa poängplockare då han tog fullt: 15 poäng på 5 heat. Men även förare som Antonio Lindbäck, Jakub Jamrog & Mads Korneliussen gjorde väldigt bra insatser. Lindbäck tog 10+2 (5 heat), Jamrog tog 11+1 (5 heat) och Mads Korneliussen tog 12+2 (5 heat)

Daugavpils:
2. RORY SCHLEIN 4 (2,0,2,R,R)
————————————————————————————————————————————————————————————
Torun – Zielona Gora (47 – 42)

CHRIS HOLDER noterades för 3+1 på 5 heat och DARCY WARD noterades för 10 poäng på 5 heat för sitt Torun som på hemmaplan besegrade Zielona Gora med 47 – 42. En tung match för Holder, men en desto bättre match för Ward. Poängbäst däremot för hemmalaget Torun blev Emil Sayfutdinov som tog fullt: 15 poäng på 5 heat, men det var egentligen bara han, Darcy Ward och Adrian Miedzinski som kom upp i normal nivå. Miedzinski tog för övrigt 8 poäng på 5 heat. Holder tog som sagt 3+1 och Tomasz Gollob, som gjorde en riktigt bra match mot Tarnow gjorde en desto sämre match igen med endast 2+2 på 3 heat. Trots detta vinner Torun med 5 poäng. För gästande Zielona Gora så blev Piotr Protasiewicz lagets bästa poängplockare med 13+2…på 6 heat. Även Aleksandr Loktajev gjorde en bra match med 11 poäng på 5 heat. I övrigt så hade Andreas Jonsson 7+1 (6 heat) och reserven Kamil Adamczewski tog 7 poäng (4 heat). Men Zielona Gora hade 2 förare som inte tog en enda poäng, det var reserven Adam Strzelec och Krzysztof Jablonski. Jablonski som ersatte Patryk Dudek igår. Och värt att notera: Jaroslaw Hampel tar bara 4+1 på 5 heat, han inledde matchen med 3 raka nollor.

Torun:
1. CHRIS HOLDER 3+1 (1*,0,0,2,0)
2. DARCY WARD 10 (2,1,3,1,3)
————————————————————————————————————————————————————————————
Gniezno – Lublin (53 – 36)

BJARNE PEDERSEN har verkligen hittat tillbaka till fornstora dar, känns det som. Igår blev han Gnieznos bästa poängplockare och även matchens bästa poängplockare med 14 poäng på 5 heat och där han radar upp 4 raka heatsegrar, innan han fick se sig besegrad i Heat 15 av Lublins Dawid Lampart. Gniezno som vann med 53 – 36. En stabil laginsats av Gniezno där deras sämsta förare poängmässigt tar 2+1 och det är reserven Dawid Wawrzyniak. Men i övrigt så tog Jonas Davidsson fullt inkl. bonus: 10+2 (4 heat). Även Damian Adamczak hade en bra match på 10 poäng (4 heat). Där bakom så hade Adrian Gomolski 7+1 (4 heat), Vadim Tarasenko 5+1 (4 heat) och Adrian Gala 5+1 (5 heat). För gästande Lublin så blev Cameron Woodward & Dawid Lampart bästa poängplockare med 10 poäng vardera på 6 körda heat. Men det var bara Woodward, Lampart och även Robert Miskowiak som levererade tillräckligt med poäng. Miskowiak tog 7+1 på 5 heat.

Gniezno:
5. BJARNE PEDERSEN 14 (3,3,3,3,2)
————————————————————————————————————————————————————————————
Gorzow – Tarnow (42 – 48)

GREG HANCOCK blev Tarnows bästa poängplockare då han noterades för 13 poäng på 5 heat när Tarnow på bortaplan besegrade Gorzow med 42 – 48. Även Krzysztof Buczkowski hade en bra match med 10+3 på 5 heat. Där bakom så hade Martin Vaculik 9+1 (5 heat), Kacper Gomolski 8+1 (4 heat), Janusz Kolodziej 7+1 (5 heat). Men en förare som hade det jobbigt igår var Artem Laguta. Artem, som brukar plocka mycket poäng för Tarnow, tog bara 1 poäng igår på 3 körda heat. Och reserven Ernest Koza blev poänglös. För hemmalaget Gorzow så var det bara en förare som levererade och det var Krzysztof Kasprzak som blev lagets och även matchens bästa poängplockare med hela 16 poäng på 6 heat. Men där bakom så var Gorzow lite för ihåliga igår: Niels-Kristian Iversen 7+1 (5 heat), Matej Zagar 7 (5 heat), Bartosz Zmarzlik 7 (5 heat), Piotr Swiderski 2+2 (4 heat), Tomasz Gapinski 2+2 (3 heat) och Adrian Cyfer 1+1 (2 heat)

Tarnow:
4. GREG HANCOCK 13 (3,3,3,2,2)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>