Ligamatch England (Swindon Robins – Lakeside Hammers 7/8)


I torsdags så körde SIMON GUSTAFSSON en match i engelska Elite League för sitt Swindon Robins, som tog emot Lakeside Hammers hemma på Abbey Stadium. Simon som inte körde med Swindon i onsdags, då han körde SM-kval i Malmö. En match som var jämn…till en början, då det första heatet slutade 3-3 och där Davey Watt tog heatsegern före Swindons Dakota North & Peter Kildemand och sist kom Richard Lawson. Men Swindon skulle komma att ta en tidig ledning i matchen, då de tog en 5-1:a i Heat 2 där Nathan Greaves tog heatsegern före Steve Worrall och 3:a kom Paul Starke (som gjorde ett gästinhopp för Lakeside). Sist i detta heat kom Ben Morley. I kvällens 3:e heat, ja då slog han till: SIMON GUSTAFSSON. Han vann heatet före Lewis Bridger & Mikkel Bech Jensen. Så 3-3 i Heat 3. Sist i heatet kom Troy Batchelor (Batchelor som fick ett stopp). 3-3 blev det även i det 4:e heatet, där Lakesides Richard Lawson tog heatsegern före Swindons Nick Morris & Nathan Greaves och sist i heatet kom Paul Starke. Ställningen efter 4 körda heat var 14 – 10 till fördel för Swindon.

I kvällens 5:e heat så kom matchens andra 5-1:a och den togs av Swindon. Det var Peter Kildemand som vann heatet före Troy Batchelor och 3:a kom Lewis Bridger. Med i heatet fanns även Kyle Newman (som även han gjorde ett gästinhopp för Lakeside). 19 – 11 var ställningen efter 5 körda heat. Men Lakeside slog tillbaka omgående med en 5-1:a i Heat 6 och det var Davey Watt som tog sin 2:a raka heatseger före Mikkel Bech Jensen och 3:a kom Nick Morris. Och SIMON GUSTAFSSON som vann sitt 1:a heat, kom i detta heat sist. Men sen säger det bara: PANG, PANG, PANG!!! och Swindon har dundrat in 3 raka 5-1:or i Heat 7, 8 & 9. Heat 7 vanns av Dakota North före Steve Worrall och 3:a kom Kyle Newman. Heat 8 vanns av SIMON GUSTAFSSON före Nick Morris & Richard Lawson. Simon fick snabb revansch för sin nolla i Heat 6. Och Heat 9 vanns av Steve Worrall före Nathan Greaves och 3:a kom Ben Morley. Ställningen efter 9 körda heat var 35 – 19.

Inför Heat 10 så väljer Lakeside att använda en ”Tactical Ride” på Gul, Bana 2: Mikkel Bech Jensen för att försöka minska avståndet. Men det blev inte den utdelning som Lakeside hade hoppats på, för det var Peter Kildemand som vann heatet före Lewis Bridger och Mikkel Bech Jensen kom 3:a (fick 2 poäng). Lakeside vann dock heatet med 3-4. Och på nytt så väljer Lakeside att använda en ”Tactical Ride”, denna gång på Vit, Bana 2: Davey Watt. Och här blev det lite bättre utdelning för Lakeside, för det var Kyle Newman som vann heatet före Troy Batchelor och Davey Watt kom 3:a (fick 2 poäng). Sist i detta 11:e heat kom SIMON GUSTAFSSON som därmed blandat 3-poängare med nollor. Swindon ledde dock fortfarande och ställningen efter 11 körda heat var: 40 – 26.

Efter att Dakota North vunnit det 12:e heatet före Lakeside-duon: Paul Starke & Richard Lawson, så avgjordes matchen definitivt i Heat 13, då Swindon tog en 4-2:a. Det var Peter Kildemand som vann heatet före Davey Watt och 3:a kom Troy Batchelor. 47 – 33 var ställningen efter 13 körda heat, Swindon vann till slut med 55 – 37 efter en 5-1:a i Heat 15 från Nick Morris & Dakota North, där Morris tog heatsegern. 3:a i Heat 15 kom Davey Watt. Bästa poängplockare för vardera lag blev:

Swindon: Nick Morris – Tog 11+1 på 5 heat. (SIMON GUSTAFSSON: 6 POÄNG PÅ 4 HEAT)
Lakeside: Davey Watt – Tog 11 poäng på 5 heat, varav ett var som en ”Tactical Ride”

Här kommer den fullständiga poängfördelningen:

Swindon Robins (55):

1. Peter Kildemand – 10+1 (1*,3,3,3)
2. Dakota North – 10+1 (2,3,FX,3,2*)
3. SIMON GUSTAFSSON – 6 (3,0,3,0)
4. Nick Morris – 11+1 (2,1,2*,3,3)
5. Troy Batchelor – 5+1 (R,2*,2,1)
6. Nathan Greaves – 6+2 (3,1*,2*,0)
7. Steve Worrall – 7+2 (2*,2*,3,0)

Lakeside Hammers (37):

1. Davey Watt – 11 (3,3,2!,2,1)
2. Richard Lawson – 5+1 (0,3,1*,1,0)
3. Lewis Bridger – 5 (2,1,0,2)
4. Kyle Newman – 5+1 (0,1,3,1*) (gästinhopp)
5. Mikkel Bech Jensen – 4+3 (1*,2*,1*,0)
6. Ben Morley – 1 (0,0,1,N)
7. Paul Starke – 5 (1,0,0,2,2)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>