Ligamatch England (Poole Pirates – Swindon Robins)


DARCY WARD körde igår en match i engelska Elite League med sitt Poole Pirates som på hemmaplan tog emot Swindon Robins. Ett mästarmöte, skulle man kunna säga, då Poole Pirates vann Elite League 2011 & 2013 mot Swindon Robins som vann Elite League 2012 mot just nämnda Poole Pirates. Och det var Swindon som fick den bästa starten efter en 5-1:a redan i det 1:a heatet från Dakota North & Peter Kildemand och där Josh Grajczonek tog 1-poängaren. Med i heatet fanns även DARCY WARD som fick till en bra start…innan cykeln la av. Poole tog dock snabb revansch, iallafall till viss del då Kyle Newman vann Heat 2 före Swindons Steve Worrall och 3:a kom Benji Compton, körandes för Poole Pirates. Så 4-2 i Heat 2 till Poole Pirates och ställningen var 5 – 7. Då tar Poole över ledningen i det 3:e heatet efter en 5-1:a från Maciej Janowski & Przemyslaw Pawlicki och där Richie Worrall tog 1-poängaren. 5-1 till Poole som tog över ledningen i matchen med 10 – 8 efter 3 körda heat. Richie Worrall som gjorde ett gästinhopp för Swindon, han kör egentligen för Belle Vue Aces. Med i Heat 3 fanns även en viss Troy Batchelor som fick ett stopp. Swindon utjämnade dock matchen till 12 – 12 efter att Dakota North tagit sin 2:a raka heatseger då han vann Heat 4 före den tjeckiska talangen Vaclav Milik och 3:a kom Steve Worrall. Så 4-2 i Heat 4 till Swindon och ställningen efter 4 körda heat var: 12 – 12.

Poole skulle dock återta ledningen efter en 5-1:a i det 5:e heatet från DARCY WARD & Maciej Janowski. Ward vann heatet före Janowski och 3:a kom Swindons Nick Morris. 5-1 till Poole Pirates i Heat 5 och ställningen i detta läge var 17 – 13. Och nu hade Poole tagit över matchen. Visserligen så slutade Heat 6 oavgjort (3-3), där Swindons Peter Kildemand vann heatet före Przemyslaw Pawlicki & Vaclav Milik med Troy Batchelor på en sista plats, men i Heat 7 så tog Poole Pirates en 4-2:a och det var Kyle Newman som vann heatet (hans 2:a raka heatseger) före Swindons Nick Morris och 3:a kom Josh Grajczonek. 4-2 till Poole i Heat 7 och ställningen i detta läge var 24 – 18. Då tar Poole en 5-1:a i det 8:e heatet, där Vaclav Milik tog heatsegern före Przemyslaw Pawlicki och 3:a kom Dakota North (som därmed fick sin segersvit bruten). Med i heatet fanns även Richie Worrall som kom sist. Och nu hade Poole utökat sin ledning till 29 – 19 efter 8 körda heat. Heat 9 blir sedan händelserikt. Först går Swindons Nathan Greaves omkull och blir utesluten och i omstarten så får Kyle Newman ett stopp kort efter start. 2 förare tog sig bara i mål och det var Steve Worrall som drog det längsta strået mot Benji Compton. 31 – 22 var ställningen efter 9 körda heat.

Men Poole Pirates, de fortsatte att utöka sin ledning och i det 10:e heatet så kom deras fjärde 5-1:a i matchen och det var DARCY WARD som tog heatsegern före Josh Grajczonek och Troy Batchelor tog 1-poängaren. Batchelor som faktiskt bara tog 1 enda poäng under hela matchen. 36 – 23 var ställningen efter 10 körda heat. Inför det 11:e heatet så gör Alun Rossiter (lagledare för Swindon) en ändring för att försöka minska avståndet. Han sätter en ”Tactical Ride” på Vit, Bana 1: Peter Kildemand. Och visst fick Swindon ett överläge, men det blev inte den utdelning som Swindon hade hoppats på. Peter Kildemand kom 2:a i heatet och fick 4 poäng. Vann heatet gjorde istället Maciej Janowski och 3:a kom Nick Morris. 3-3 blev 3-5 till Swindon och efter 11 körda heat så var ställningen 39 – 28. Efter att Josh Grajczonek vunnit det 12:e heatet före Dakota North & Steve Worrall och sett till så att heatet slutat 3-3, så svarar Poole Pirates för en mycket imponerande avslutning. Maciej Janowski vann det 13:e heatet före Peter Kildemand och 3:a kom DARCY WARD, medans Troy Batchelor återigen kom sist. 4-2 till Poole som avgör matchen i Heat 13, då ställningen är 46 – 33. Då lägger Poole in ytterligare en växel och tar 2 raka 5-1:or i Heat 14 & 15. Vaclav Milik tog heatsegern i Heat 14 före Kyle Newman och 1-poängaren gick till Nick Morris. Och det var kvällens stora dominant som fick avsluta: Maciej Janowski vann Heat 15 före DARCY WARD och 1-poängaren i detta heat gick till Peter Kildemand. Poole Pirates vinner till slut över Swindon Robins med hela 56 – 35 och en trevlig födelsedagspresent blev det därmed för Maciej Janowski som tog fullt inkl. bonus: 14+1 på 5 heat och blev givetvis matchens bästa poängplockare. Janowski som fyllde 23 år igår (Grattis i efterskott). För gästande Swindon Robins så blev Peter Kildemand bästa poängplockare med 12+1 på 5 heat.

I övrigt så tog DARCY WARD 9+1 på 5 heat (hade 1 stopp i sitt 1:a), men även Josh Grajczonek, Vaclav Milik och Kyle Newman gjorde bra insatser. Grajczonek tog 7+1, Milik tog 9+1 och Newman tog 8+1. I Swindon så var det egentligen bara Dakota North & Steve Worrall som tillsammans med Peter Kildemand gjorde en bra insats. North tog 9 och Worrall tog 7+1. Och Troy Batchelor…GP-förare som han ändå är tar 1 poäng på 4 heat.

Den fullständiga poängfördelningen från denna match ser ut så här:

Poole Pirates (56):

1. DARCY WARD – 9+1 (R,3,3,1,2*)
2. Josh Grajczonek – 7+1 (1,1,2*,3)
3. Przemyslaw Pawlicki - 6+2 (2*,2,2*,X)
4. Vaclav Milik – 9+1 (2,1*,3,3)
5. Maciej Janowski – 14+1 (3,2*,3,3,3)
6. Benji Compton – 3 (1,0,2,N)
7. Kyle Newman – 8+1 (3,3,R;0,2*)

Swindon Robins (35):

1. Peter Kildemand – 10+1 (2*,3,2,2,1)
2. Dakota North – 9 (3,3,1,2,0)
3. Richie Worrall – 1 (1,0,0,0) (gästinhopp)
4. Nick Morris – 5+1 (1,2,1*,1)
5. Troy Batchelor – 1 (R,0,1,0)
6. Nathan Greaves – 0 (0,0,FX,N)
7. Steve Worrall – 7+1 (2,1,3,1*,0)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>