Elite Shield Match 2 av 2 (King’s Lynn Stars – Poole Pirates)


Igår kväll kördes returmötet i Elite Shield mellan King’s Lynn Stars och Poole Pirates. Ett Poole Pirates som vann det första mötet med 53 – 39, men det var på hemmaplan (Wimborne Road). Igår kördes matchen på Norfolk Arena och den inleddes med att det blev en omstart redan i det 1:a heatet, efter att CHRIS HOLDER gått omkull i 3:e sväng och blivit utesluten. Väl i omstarten så var det de båda King’s Lynn-förarna Niels-Kristian Iversen och Robert Lambert som gav King’s Lynn en kanonstart på tävlingen, tack vare en 5-1:a redan i det 1:a heatet. Det var Niels-Kristian Iversen som vann heatet från Bana 3, Robert Lambert kom 2:a och Dakota North kom 3:a. I det 2:a heatet så var det gästföraren Adam Ellis som vann heatet från Bana 3 och han vann före Lewis Kerr som kom 2:a och Ashley Morris som kom 3:a. Med i detta heat fanns även onsdagens succéförare Paul Starke (som då körde in 10+3 på 6 körda heat), men han inledde med att komma sist. Och Adam Ellis kom alltså in som ett gästinhopp för Poole Pirates igår, då han ersatte Kyle Newman. Ellis som egentligen kör för Lakeside Hammers. Även i matchens 3:e heat så blev det omstart, då efter att Rory Schlein gått omkull i 3:e sväng och blivit utesluten. Och vid det tillfället så hade Poole Pirates ett 5-1 läge. Men väl i omstarten så lyckades inte Kenneth Bjerre göra något åt Davey Watt och Maciej Janowski, som trots allt tog en 5-1:a och såg till att matchen utjämnades till 9-9. Det var Davey Watt som vann heatet från Bana 2, före Maciej Janowski som täckte upp på 2:a platsen och Kenneth Bjerre som kom 3:a. Poole Pirates fick igår klara sig utan Kacper Gomolski, som körde en tävling i Polen…och de valde att åka Riders Replacement på honom. Och i det 4:e heatet, som var kvällens första R/R-heat, så kom Paul Starke ut tillsammans med Adam Ellis. Och kan ni gissa vad som hände? Jo, det blev även här en omstart, sedan Adam Ellis förlorat kontrollen över cykeln i 3:e sväng och tagit med sig Nicklas Porsing rätt in i stängslet. Adam Ellis blev utesluten och Nicklas Porsing tvingades avbryta tävlingen i ett tidigt skede. Han ersattes i omstarten av Lewis Kerr. Väl i omstarten, så var det Ashley Morris som vann heatet från Bana 3 före Paul Starke som kom 2.a. Dessa två var de enda som fullföljde heatet, då Lewis Kerr gått omkull (han tog sig av banan snabbt därefter, men fullföljde inte heatet). Ställningen efter 4 körda heat var därmed 12 – 11 till King’s Lynn Stars.

Inför det 5:e heatet så gjorde King’s Lynn Stars en ändring, då de bytte ut reserv mot reserv. Lewis Kerr ut – Ashley Morris in. Men i heatet så var det Dakota North (som tog 11 poäng i onsdags) som vann heatet från Bana 1 och han vann före Ashley Morris som kom 2:a och Robert Lambert som kom 3:a. Med i detta 5:e heat fanns även Paul Starke, som här tog sin 2:a nolla för kvällen. 3-3 i Heat 5 och ställningen var 15 – 14 till King’s Lynn. I det 6:e heatet så kom Lewis Kerr in istället för Nicklas Porsing (som avbrytit tävlingen), men även detta heat slutade 3-3 efter att Maciej Janowski vunnit det 6:e heatet från Bana 1 före Rory Schlein som kom 2:a och Lewis Kerr kom 3:a. Med i detta heat fanns även CHRIS HOLDER som fick ett stopp. Eller ja, han kunde inte fullfölja heatet. Som jag skrev tidigare i detta inlägg så kraschade HOLDER i sitt 1:a heat och ådrog sig en handskada, vilket gjorde att han avbröt matchen efter sitt 2:a heat. Därmed hade Poole Pirates bara 5 förare kvar (HOLDER var nu borta och Kacper Gomolski var borta). I det 7:e heatet, vilket var kvällens 2:a R/R-heat för Poole Pirates och där Adam Ellis kom in istället för Kacper Gomolski, så tog King’s Lynn sin andra 5-1:a i matchen. Och den 5-1:an kom från den danska duon Kenneth Bjerre & Niels-Kristian Iversen, det var Bjerre som vann heatet från Bana 4 före Iversen som kom 2:a och Davey Watt kom 3:a. 5-1 i Heat 7 till King’s Lynn, som därmed utökade sin ledning till 23 – 18.

Inför det 8:e heatet så gjorde King’s Lynn Stars, inte bara en utan, två ändringar. Robert Lambert ersatte Nicklas Porsing och Lewis Kerr ersatte Ashley Morris. Ett delvis lyckat byte för King’s Lynn, då Robert Lambert vann det 8:e heatet från Bana 2. Och anledningen till att jag skrev ett delvis lyckat byte, var för att där bakom så kom Dakota North 2:a och Paul Starke kom 3:a. Lewis Kerr (som ersatte Ashley Morris) kom alltså sist. Heat 9 var kvällens 3:e R/R-heat för Poole Pirates och denna gång så kom Dakota North in som ersättare till Kacper Gomolski. Dakota North, som verkar trivas alldeles ypperligt i Poole Pirates (han kommer närmast från Swindon Robins), vann det 9:e heatet från Bana 2 (det var hans 2:a heatseger för kvällen), före Robert Lambert som kom 2:a och Adam Ellis kom 3:a. Med i heatet fanns även Ashley Morris som kom sist. 4-2 i Heat 9 till Poole Pirates och nu var ställningen 28 – 25 till King’s Lynn. Ett hektiskt schema var det igår för Dakota North, som kom ut på nytt i kvällens 10:e heat (hans 3:e raka). Men det gjorde ingenting, för han tog ytterligare en heatseger, då han vann Heat 10 från Bana 2 före Rory Schlein som kom 2:a och Kenneth Bjerre som kom 3:a. Med i heatet fanns även Paul Starke, som ersatte Chris Holder, men som föga oväntat kom sist mot detta motstånd. 31 – 28 var ställningen efter 10 körda heat.

Om den första matchen drog iväg lite grann på slutet, så var gårdagens returmöte desto jämnare. Och Poole Pirates fortsatte att minska avståndet, efter en 4-2:a i Heat 11 och där Maciej Janowski vunnit heatet från Bana 4 (hans 2:a raka heatseger) och han vann före Niels-Kristian Iversen som kom 2:a och Davey Watt som kom 3:a. Med i heatet fanns även Robert Lambert som kom sist. Janowski som har ett förflutet i King’s Lynn, så han bör hitta runt ganska så bra på Norfolk Arena. Och Poole Pirates fortsatte att få poängöverläge och i det 12:e heatet så tog de faktiskt ledningen i matchen för första gången, efter en ny 4-2:a och där Adam Ellis vunnit heatet från Bana 1 före Lewis Kerr som kom 2:a och Paul Starke som kom 3:a. Med i heatet fanns även Ashley Morris som fick ett stopp. Men ledningen blev kortvarig, King’s Lynn återtog ledningen efter en 5-1:a i Heat 13 från Niels-Kristian Iversen och Kenneth Bjerre som tog sin 2:a 5-1:a tillsammans och King’s Lynns 3:e i matchen. Det var Iversen som vann från Bana 4 före Bjerre som kom 2:a och Maciej Janowski fick nöja sig med en 3:e plats denna gång. Med i heatet fanns även Paul Starke, som ersatte Chris Holder, som återigen kom sist. Matchen avgjordes i det 14:e heatet efter en 4-2:a från King’s Lynn och där Rory Schlein vunnit heatet från Bana 3 före Davey Watt som kom 2:a och Lewis Kerr som kom 3:a. Kerr som ersatte Nicklas Porsing i detta heat. Och med i detta 14:e heat fanns även Adam Ellis, som körde det 4:e och sista R/R-heatet för Kacper Gomolski. Adam Ellis kom sist. Ställningen inför nomineringsheatet var: King’s Lynn Stars 44. Poole Pirates 39. Och i nomineringsheatet så körde dessa 4 förare:

Röd, Bana 1: Kenneth Bjerre
Vit, Bana 2: Dakota North.
Blå, Bana 3: Niels-Kristian Iversen.
Gul, Bana 4: Maciej Janowski.

King’s Lynn hade redan avgjort matchen, men det var Poole som fick det sista ordet. Poole Pirates vann det 15:e heatet med 4-2 och där Maciej Janowski vann heatet från Bana 4, före Niels-Kristian Iversen som kom 2:a och Dakota North kom 3:a. Kenneth Bjerre avslutade sin tävling med att komma sist i detta 15:e heat. Matchen slutade 46 – 43 till King’s Lynn Stars och den fullständiga poängfördelningen såg ut så här:

Stars (46):

1. Niels-Kristian Iversen 12+1 (3,2*,2,3,2)
2. Robert Lambert 8+2 (2*,1*,3,2,0)
3. Rory Schlein 7 (F/X,2,2,3)
4. Nicklas Porsing 0 (kraschade i sitt första heat, kom inte ut till start under matchens gång)
5. Kenneth Bjerre 7+2 (1,3,1*,2*,0)
6. Lewis Kerr 6 (2,F,1,0,2,1)
7. Ashley Morris 6+1 (1*,3,2,0,R)

Pirates (43):

1. CHRIS HOLDER 0 (F/X,R,N,N) (kraschade i sitt första heat, avbröt senare med skada)
2. Dakota North 13 (1,3,2,3,3,1)
3. Davey Watt 7 (3,1,1,2)
4. Kacper Gomolski R/R
5. Maciej Janowski 12+1 (2*,3,3,1,3)
6. Paul Starke 4+1 (0,2,0,1*,0,1,0)
7. Adam Ellis 7 (3,F/X,0,1,3,0) (Gästförare)

King’s Lynn vann matchen med 46 – 43, men Poole tog hem Elite Shield med totalt 85 – 98

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>