Coventry Bees – Leicester Lions


För det första, så måste jag be om ursäkt. Jag skrev i ett tidigare inlägg att Leicester Lions – Coventry Bees var en träningsmatch, vilket det inte visade sig vara. Istället så har dessa lag mötts i en cup som kallas för East Midlands Bowl, där Leicester vann det första mötet med 63 – 27. Nu när det är gjort så kommer här en rapport om returen som kördes igår på Brandon Stadium i Coventry. I gårdagens retur så körde bägge lagen med fulla lag, då Hans Andersen var tillbaka i Coventrys laguppställningen. Men matchen igår fick en tråkig inledning, då det blev omstart i det 1:a heatet, inte en utan två gånger. I den första omstarten så gick Jason Doyle omkull och blev utesluten. I den andra omstarten så kraschar Mikkel Michelsen och får medicinsk hjälp efter den kraschen, då han klagade på smärtor i ena foten och han kom inte ut till omstarten och inte heller till resten av matchen. Det visar sig nu i efterhand att Mikkel Michelsen har brutit höger fot och blir borta från speedwayen under en tid framöver. Tråkigt med skador redan nu…och då har säsongen precis börjat. Mikkel Michelsen ersattes i det 1:a heatet av reserven Josh Auty (som hade en fantastiskt bra 1:a match i East Midlands Bowl, där han tog 10+2 på 4 heat). Heatet gick iväg i det 3:e försöket och det var Coventry som fick den bästa starten, då Hans Andersen & Stuart Robson tog en 5-1:a mot Josh Auty, som alltså var enda Leicester-förare i heatet. Det var Hans Andersen som vann heatet före Stuart Robson som kom 2:a och Josh Auty som kom 3:a. Och Coventry fick en kanonstart på den här matchen och de tog ytterligare en 5-1:a, denna gång i Heat 2 från firma Jason Garrity/James Sarjeant. Det var James Sarjeant som vann heatet före Jason Garrity och 3:a kom, på nytt, Josh Auty. Med i heatet fanns även Simon Lambert som kom sist. 2 raka 5-1:or och 10 – 2 var ställningen till Coventrys fördel efter 2 körda heat. Det 3:e heatet slutade oavgjort, 3-3 och det var Leicesters Grzegorz Walasek som vann heatet från Bana 1 och han vann före Daniel King som kom 2:a och Chris Harris som kom 3:a. Med i heatet fanns även BJARNE PEDERSEN, som dessvärre inledde med en 0:a. I det 4:e heatet så fick Leicester ett 4-2 överläge, sedan Szymon Wozniak vunnit det 4:e heatet från Bana 3 och han vann före James Sarjeant som kom 2:a och Simon Lambert som kom 3:a. Med i heatet fanns även Jakub Jamrog som fick ett stopp. 4-2 i heatet till Leicester alltså, men det var Coventry som ledde med 15 – 9.

Mikkel Michelsen hade alltså fått avbryta matchen redan i det 1:a heatet med skada och han ersattes i det 5:e heatet av Szymon Wozniak, som hade inlett med en heatseger. Men det var Coventry som fick överläge i heatet, då de tog sin tredje 5-1:a i matchen, då Stuart Robson och Jason Garrity tog den 5-1:an. Det var Stuart Robson som vann heatet från Bana 1 före Jason Garrity som kom 2:a och Josh Auty kom 3:a. Szymon Wozniak kom sist i detta 5:e heat. 20 – 10 var ställningen till Coventrys fördel efter 5 körda heat. Men Leicester kom tillbaka, de tog en 4-2:a i det 6:e heatet där Jason Doyle tog heatsegern från Bana 4 och han vann före Daniel King som kom 2:a och BJARNE PEDERSEN tog sin första poäng i matchen, då han kom 3:a. Med i heatet fanns även Jakub Jamrog som kom sist. Jamrog som ännu inte tagit någon poäng hos Coventry Bees. En som var på hugget igår, det var Grzegorz Walasek. Han vann det 7:e heatet från Bana 2, det var hans 2:a raka heatseger och han vann före Chris Harris som kom 2:a och Hans Andersen som kom 3:a. Med i heatet fanns även Szymon Wozniak som inledde med en heatseger i Heat 4, men som efter det tagit 2 raka nollor. Ställningen efter 7 körda heat var iallafall 25 – 17 till Coventry.

I det 8:e heatet så tog Coventry en 4-2:a och det var reserven James Sarjeant som vann heatet från Bana 3, hans 2:a heatseger för matchen och han vann före Josh Auty som kom 2:a och Jakub Jamrog kom 3:a och tog därmed sin första poäng för Coventry Bees. Med i heatet fanns även Simon Lambert, som ersatte skadade Mikkel Michelsen, men han kom sist. Och Josh Auty hade fått mycket heat innanför västen i denna match, då han i Heat 8 körde sitt 4:e heat i matchen. Inför det 9:e heatet så gjorde Leicester en ändring, då de plockade bort Simon Lambert och satte in…ja, just det: Josh Auty. Och heatet slutade oavgjort, 3-3, efter att Coventrys Jason Garrity (den här killen är bra) vunnit heatet från Bana 4 före Szymon Wozniak som kom 2.a och Josh Auty som kom 3:a. Med i heatet fanns även Stuart Robson som kom sist. Och Josh Auty hade så här långt plockat poäng i samtliga sina 5 heat. Simon Lambert ersatte Mikkel Michelsen i Heat 10, där Leicester dessutom valde att använda Jason Doyle som en ”Tactical Ride”, för att förhoppningsvis ta ikapp försprånget som Coventry hade fått. Det skiljde 10 poäng mellan lagen inför det 10:e heatet. Men det blev inte den utdelning som Leicester hoppades på. Visst, Jason Doyle kom 2:a och fick 4 poäng för det. Men det var Chris Harris som vann heatet före just nämnda Jason Doyle som kom 2:a och Daniel King kom 3:a. 4-2 blev 4-4 och det skiljde fortsatt 10 poäng mellan lagen. Med i det 10:e heatet fanns även Simon Lambert som kom sist. 36 – 26 var ställningen efter 10 körda heat.

Leicester fick vissa poängöverlägen under matchens gång, ett av dessa kom i Heat 11 där Leicester tog en 4-2:a. Det var Grzegorz Walasek som vann heatet (hans 3:e raka heatseger) från Bana 1 och han vann före Hans Andersen som kom 2:a och BJARNE PEDERSEN kom 3:a. Med i heatet fanns även Stuart Robson som kom sist. I det 12:e heatet, vilket var matchens 2:a reservheat, så slutade heatet 3-3 och där Josh Auty fick avsluta med en heatseger från Bana 4 och han vann före James Sarjeant som kom 2:a och Jason Garrity som kom 3:a. Med i heatet fanns även Simon Lambert som kom sist. Matchen avgjordes definitivt i det 13:e heatet efter en 4-2:a från Coventry och där Hans Andersen vunnit heatet från Bana 3 före BJARNE PEDERSEN som kom 2:a och Chris Harris som kom 3:a. Med i heatet fanns även Jason Doyle som kom sist. Leicester försökte att putsa till siffrorna en aning och i det 14:e heatet så svarade Leicester med en 4-2:a efter att Grzegorz Walasek tagit sin 4:e raka heatseger då han vann heatet från Bana 1 före Daniel King som kom 2:a och Szymon Wozniak som kom 3:a. Med i heatet fanns även Jakub Jamrog som kom sist. Coventry vann till slut matchen med 52 – 40, efter att Hans Andersen och Chris Harris tagit en 5-1:a i det 15:e och sista heatet. Det var Hans Andersen som vann heatet från Bana 2 före Chris Harris som kom 2:a och Grzegorz Walasek fick nöja sig med att komma 3:a i detta 15:e heat. Med i heatet fanns även Jason Doyle, som avslutade matchen med 2 raka nollor. Poängfördelningen i sin helhet ser ut så här:

Bees (52):

1. Hans Andersen 12+1 (3,1*,2,3,3)
2. Stuart Robson 5+1 (2*,3,0,0)
3. Daniel King 7 (2,2,1,2)
4. Jakub Jamrog 1 (R,0,1,0)
5. Chris Harris 9+2 (1*,2,3,1,2*)
6. Jason Garrity 8+3 (2*,2*,3,1*)
7. James Sarjeant 10 (3,2,3,2)

Lions (40):

1. Jason Doyle 7 (F/X,3,4!,0,0)
2. Mikkel Michelsen 0 (F/N,N,N,N) (avbröt med skada)
3. Grzegorz Walasek 13 (3,3,3,3,1)
4. Szymon Wozniak 6 (3,0,0,2,1)
5. BJARNE PEDERSEN 4 (0,1,1,2)
6. Josh Auty 9 (1,1,1,2,1,3)
7. Simon Lambert 1 (0,1,0,N,0,0)

Leicester Lions vinner dock East Midlands Bowl med totalt 103 – 79. Tråkigt med skador redan nu, precis när säsongen har dragit igång. Krya på dig, Mikkel Michelsen.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>