Adrian Miedzinski Testimonial


Adrian Miedzinski firar 15-års jubileum med Torun detta år och igår så kördes en inbjudningstävling som gick under namnet Adrian Miedzinski Testimonial på Mariana Rose Motoarena i Torun, en tävling som avgjordes under 20 heat och innehöll 16 förare däribland Grigorij Laguta, Piotr Protasiewicz, PIOTR PAWLICKI, Emil Sayfutdinov, Peter Kildemand, Maciej Janowski, Jaroslaw Hampel och CHRIS HOLDER. Så det var ett ganska så bra startfält, med andra ord. Och tävlingen inleddes med att letten Maksims Bogdanovs vann det 1:a heatet från Bana 1 och han vann före Kacper Gomolski som kom 2:a (han kör, för övrigt, för Torun denna säsong) och Peter Kildemand som kom 3:a. Med i heatet fanns även Krzysztof Buczkowski som inledde med att komma sist. I det 2:a heatet så gick heatsegern till GP-föraren, tillika 2-faldiga silvermedaljören i VM-sammanhang, Jaroslaw Hampel som vann från Bana 1 och han vann före ryssen Grigorij Laguta som kom 2:a och CHRIS HOLDER som kom 3:a. Med i heatet fanns även Maciej Janowski som inledde med att komma sist. 2 heat och 2 heatsegrar från Bana 1, så här långt. I det 3:e heatet så gick heatsegern till veteranen Piotr Protasiewicz (som fyllde 40 år i början av 2015) från Bana 4 och han vann heatet före tävlingens grundare skulle man kunna säga, nämligen Adrian Miedzinski som kom 2:a och PIOTR PAWLICKI som kom 3:a. Med i heatet fanns även storebror Przemyslaw Pawlicki som inledde med att komma sist. Den 1:a omgången avslutades med att talangen Pawel Przedpelski (född 1996) vann det 4:e heatet från Bana 4 och han vann före ryssen Emil Sayfutdinov och 3:a kom en annan gammal räv i sammanhanget, nämligen 39-årige Sebastian Ulamek. Med i heatet fanns även Mariusz Puszakowski som inledde med att komma sist.

Pawel Przedpelski (lägg det här namnet på minnet, för vi kommer att höra mycket om den här killen framöver) avslutade den 1:a omgången med en heatseger och han inledde den 2:a omgången med en heatseger, då han vann det 5:e heatet från Bana 1 och han vann före Jaroslaw Hampel som kom 2:a och Adrian Miedzinski som kom 3:a. Med i heatet fanns även Maksims Bogdanovs som inledde med en heatseger, men här kom han sist. Bogdanovs som finns med när Lettland ska köra i Speedway Best Pairs senare denna säsong. En som hade inlett tävlingen svagt, det var Krzysztof Buczkowski som inledde med en 0.a i sitt första heat. Men i Heat 6 så ryckte han upp sig, han vann heatet från Bana 3 och han vann före PIOTR PAWLICKI som kom 2:a och Mariusz Puszakowski som, något överraskande, kom 3:a. Och jag säger något överraskande, för i heatet fanns även CHRIS HOLDER (som brukar åka bra i Torun) och han kom sist. PAWLICKI som hittills kört in 3 poäng på 2 heat och HOLDER som hittills hade kört in endast 1 poäng på 2 heat. En annan som inlett lite svagt var Maciej Janowski, som alltså inledde även han med en 0:a i sitt första heat. Men i Heat 7 så tog han sin 1:a och enda heatseger i tävlingen, då han vann från Bana 3 och där han vann före Peter Kildemand som kom 2:a och Przemyslaw Pawlicki som kom 3:a. Med i heatet fanns även Emil Sayfutdinov, som inledde med en 2:a i sitt första heat…här kom han sist. Den 2:a omgången avslutades med att Sebastian Ulamek vunnit det 8:e heatet från Bana 4 och han vann före Kacper Gomolski som kom 2:a och Grigorij Laguta som kom 3:a. Med i detta heat fanns även Piotr Protasiewicz, som inledde sin tävling med en heatseger i Heat 3…här kom han sist.

Sebastian Ulamek avslutade den 2:a omgången med en heatseger och han inledde den 3:e omgången med en heatseger, då han vann det 9:e heatet från Bana 2 och han vann före CHRIS HOLDER som kom 2:a och Maksims Bogdanovs som kom 3:a. Med i heatet fanns även Przemyslaw Pawlicki, som hade en tung tävling då han kom sist i detta 9:e heat. Przemyslaw som, på 3 heat kört in 1 poäng. Och CHRIS HOLDER hade nu 3 poäng på 3 körda heat (men vi vet hans kapacitet, han kan ta mycket mer än så). En som verkligen fått upp farten, det var Krzysztof Buczkowski. I det 10:e heatet så tog han sin 2:a raka heatseger, då han vann från Bana 4 och han vann före Emil Sayfutdinov som kom 2:a och Piotr Protasiewicz som kom 3:a. Med i heatet fanns även Jaroslaw Hampel, som inlett tävlingen bra med 5 poäng på 2 heat…i detta 10:e heat så kom han sist. Och Hampel skulle komma att få en tung avslutning på tävlingen. I det 11:e heatet så tog Adrian Miedzinski sin 1:a heatseger i tävlingen då han vann från Bana 2 och där han vann före Grigorij Laguta som kom 2:a och Peter Kildemand som kom 3:a. Med i heatet fanns även Mariusz Puszakowski (han som snuvade CHRIS HOLDER på en poäng i Heat 6), som kom sist. Den 3:e omgången avslutades med att PIOTR PAWLICKI vann det 12:e heatet från Bana 1 och han vann före Maciej Janowski som kom 2:a och Kacper Gomolski som kom 3:a. Med i detta heat fanns även den hittills obesegrade Pawel Przedpelski (som hade 6 poäng efter 2 körda heat), men här tog hans segersvit slut…då han kom sist. PIOTR PAWLICKI hade efter 3 körda heat tagit 6 poäng.

Maciej Janowski avslutade den 3:e omgången med att komma 2:a bakom PIOTR PAWLICKI. Han inledde den 4:e omgången med en 1-poängare, det var istället Piotr Protasiewicz som tog sin 2:a heatseger för tävlingen och han vann från Bana 2 och han vann före letten Maksims Bogdanovs som kom 2:a och Maciej Janowski som kom 3:a. Med i detta heat fanns även Mariusz Puszakowski som återigen kom sist. Puszakowski som därmed tagit 1 poäng på 4 körda heat. Med 5 poäng på 3 körda heat, så hade Grigorij Laguta haft en ganska så svag inledning för att vara honom. Men i det 14:e heatet så tog han sin 1:a heatseger för tävlingen, då han vann från Bana 3 och han vann före Krzysztof Buczkowski som kom 2:a och Pawel Przedpelski som kom 3:a. Med i heatet fanns även Przemyslaw Pawlicki som kom sist, för 3:e gången denna tävling. Przemyslaw som därmed tagit 1 poäng på 4 körda heat, vilket var lika många som Mariusz Puszakowski. I det 15:e heatet så gick heatsegern till PIOTR PAWLICKI som tog sin 2:a raka heatseger och han vann från Bana 3 och han vann före Peter Kildemand som kom 2:a och Sebastian Ulamek som kom 3:a. Med i heatet fanns även Jaroslaw Hampel som kom sist för 2:a heatet i rad. Hampel som, numera, har en tendens att vara ganska så ojämn i sina prestationer. PIOTR PAWLICKI hade på 4 körda heat tagit 9 poäng. Den 4:e omgången avslutades med att ryssen Emil Sayfutdinov tog sin 1:a heatseger, då han vann det 16:e heatet från Bana 4 och där han vann före Adrian Miedzinski som kom 2:a och Kacper Gomolski som kom 3:a. Med i detta heat fanns även CHRIS HOLDER som kom sist för 2:a gången i denna tävling. HOLDER som på 4 körda heat, endast tagit 3 poäng.

Emil Sayfutdinov avslutade den 4:e omgången med en heatseger. Han inledde den 5:e och sista omgången med att komma 2:a, det var istället landsmannen Grigorij Laguta som tog sin 2:a raka heatseger då han vann det 17:e heatet från Bana 2 och där han vann före just nämnda Emil Sayfutdinov som kom 2:a och letten Maksims Bogdanovs kom 3:a. Med i heatet fanns även PIOTR PAWLICKI, som hade chans på en finalplats, men där han dessvärre kom sist. PIOTR PAWLICKI noterades dock för 9 poäng på 5 körda heat, en helt okej tävling av den regerande U21-Världsmästaren som vi även kommer att få se på startlinjen i GP-premiären från Warszawa i mitten av April, då han är banreserv tillsammans med Bartosz Zmarzlik. Iallafall, tillbaka till tävlingen. I det 18:e heatet så tog Krzysztof Buczkowski sin 3:e heatseger för tävlingen, då han vann från Bana 2 och han vann före Sebastian Ulamek som kom 2:a och Maciej Janowski som kom 3:a. Med i heatet fanns även Adrian Miedzinski som avslutade sin tävling med att komma sist i detta 18:e heat. Piotr Protasiewicz inledde den här tävlingen med en heatseger och han avslutade med en heatseger (hans 3:e i tävlingen), då han vann det 19:e heatet från Bana 2 och där han vann före CHRIS HOLDER som kom 2:a och Pawel Przedpelski som kom 3:a. Med i heatet fanns även dansken Peter Kildemand som kom sist. Och CHRIS HOLDER noterades för 5 poäng på 5 körda heat. Tävlingen avslutades i det 20:e heatet med att Kacper Gomolski tog sin 1:a heatseger då han vann från Bana 4 och där han vann före Przemyslaw Pawlicki som kom 2:a och Mariusz Puszakowski som kom 3:a. Med i heatet fanns även Jaroslaw Hampel som, minst sagt, avslutade tävlingen svagt. Han inledde med 5 poäng efter 2 körda heat, men han avslutar tävlingen med 3 raka nollor. Slutställningen efter 20 körda heat såg ut så här:

1. Krzysztof Buczkowski 11 (0,3,3,2,3)
2. Grigorij Laguta 11 (2,1,2,3,3)
3. Piotr Protasiewicz 10 (3,0,1,3,3)
4. Sebastian Ulamek 10 (1,3,3,1,2)
5. PIOTR PAWLICKI 9 (1,2,3,3,0)
6. Emil Sayfutdinov 9 (2,0,2,3,2)
7. Kacper Gomolski 9 (2,2,1,1,3)
8. Pawel Przedpelski 8 (3,3,0,1,1)
9. Adrian Miedzinski 8 (2,1,3,2,0)
10. Maksims Bogdanovs 7 (3,0,1,2,1)
11. Maciej Janowski 7 (0,3,2,1,1)
12. Peter Kildemand 6 (1,2,1,2,0)
13. Jaroslaw Hampel 5 (3,2,0,0,0)
14. CHRIS HOLDER 5 (1,0,2,0,2)
15. Przemyslaw Pawlicki 3 (0,1,0,0,2)
16. Mariusz Puszakowski 2 (0,1,0,0,1)

Krzysztof Buczkowski vinner alltså Adrian Miedzinski Testimonial med Grigorij Laguta som 2:a och Piotr Protasiewicz som 3:a.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>