Träningsmatch England (Leicester Lions – Coventry Bees)


BJARNE PEDERSEN körde igår en träningsmatch i England, då Leicester Lions tog emot Coventry Bees hemma på Beaumont Park. Ett Coventry som kom till start utan sin, på pappret, bästa förare i Hans Andersen. Coventry körde Riders Replacement för honom. Och det var hemmalaget Leicester som fick en drömstart på matchen, då Jason Doyle & Mikkel Michelsen startade bäst i heatet och kunde sedan, kontrollerat, köra in en 5-1:a. Det var Michelsen som vann heatet före Doyle och 3:a kom den unga brittiska talangen Jason Garrity. Med i heatet fanns även Stuart Robson, som kom sist. 5 – 1 alltså till Leicester i det 1:a heatet. Och det var Leicester som var det bättre laget i början av matchen och i det 2:a heatet så utökade Leicester sin ledning till 9 – 3, efter att Josh Auty vunnit Heat 2 före Coventrys Jason Garrity och 3:a kom Leicesters Ben Morley. Leicester tog alltså en 4-2:a i Heat 2, vilket var det första reservheatet. I det 3:e heatet så fick Coventry sitt första poängöverläge i matchen, där de tog en 4-2:a och där Daniel King vann heatet före BJARNE PEDERSEN som kom 2:a och Chris Harris som kom 3:a. Med i detta heat fanns även Grzegorz Walasek, som kom sist och där han noterades för ett stopp. Sanningen är dock att Walasek slutade köra, helt enkelt. Ställningen var nu 11 – 7 till hemmalaget Leicester. I det 4:e heatet så tog Leicester tillbaka sin 6-poängs ledning, efter en 4-2:a i Heat 4 och där Szymon Wozniak vann heatet före Coventrys James Sarjeant som kom 2:a och Ben Morley som kom 3:a. Med i detta heat fanns även Jakub Jamrog, som gick omkull i 1:a sväng på det sista varvet. Han kunde dock lämna banan ganska så snabbt. 4-2 i Heat 4 till Leicester som nu ledde med 15 – 9.

I det 5:e heatet så blev det omstart, sedan Jason Garrity gått omkull i 1:a sväng. Han kunde lämna banan av egen maskin, men blev utesluten från omstarten. Väl i omstarten så var Mikkel Michelsen & Josh Auty som fick till den bästa starten och kunde sedermera köra hem en 5-1:a, det var Leicester andra 5-1:a i matchen. Det var Michelsen som vann heatet (hans andra heatseger) före Auty och 3:a kom Stuart Robson. Efter den 5-1:an så var ställningen 20 – 10 till hemmalaget Leicester. Och Leicester fortsatte att bara ånga på under matchens gång, i det 6:e heatet så tog de en 4-2:a och där Grzegorz Walasek vann heatet före Chris Harris som kom 2:a och Szymon Wozniak som kom 3:a. Leicester som hade ett 5-1 läge inför det sista varvet, men Chris Harris tog sig förbi Wozniak i 1:a sväng på det sista varvet och såg därmed till att 5-1:an sprack. Med i det 6:e heatet fanns även Stuart Robson, som hade det tungt igår. Han kom på nytt sist. Robson som ersatte Hans Andersen på Riders Replacement. Ställningen efter 6 körda heat var 24 – 12 till Leicester. I det 7:e heatet så blev det omstart, efter att Daniel King tjuvat lite grann. Han fick dock vara med i omstarten. Väl i omstarten, ja då var det Leicester som hoppade iväg bäst och de tog sin tredje 5-1:a i matchen. Denna gång kom den 5-1:an från Jason Doyle & BJARNE PEDERSEN, där Doyle vann heatet före PEDERSEN som alltså kom 2:a och Daniel King som kom 3:a. Med i heatet fanns även Jakub Jamrog som kom sist. Och efter 7 körda heat så var ställningen 29 – 13 till hemmalaget Leicester. Jag ska kanske lägga till i det 7:e heatet så körde Daniel King som en ”Tactical Ride”, men då han inte lyckades slå någon av Leicester-förarna i heatet så fick han inte dubbla poäng för sin 3:e plats.

Det blev omstart i Heat 8, efter att starten varit för ojämn. Väl i omstarten så hade Szymon Wozniak (Leicester) och Jason Garrity (Coventry) en härlig kamp om heatsegern, som varade hela vägen till mål där till slut Szymon Wozniak höll undan till heatseger före Jason Garrity som kom 2:a och Ben Morley som kom 3:a. Med i heatet fanns också Stuart Robson, som inte var på åkhumör i den här matchen då han gav upp redan på det 2:a varvet. 33 – 15 var ställningen efter 8 körda heat. Efter det 8:e heatet så avgör Leicester matchen med 2 raka 5-1:or i Heat 9 & 10. 5-1:an i Heat 9 kom återigen från Mikkel Michelsen & Josh Auty, det var deras 2:a 5-1:a tillsammans och Leicesters 4:e i matchen. Och återigen så var det Michelsen som vann heatet före Auty som kom 2:a och James Sarjeant som kom 3:a. Med i detta heat fanns även Jakub Jamrog som återigen kom sist. Och 5-1:an i Heat 10 kom från Grzegorz Walasek & BJARNE PEDERSEN, där Walasek hade ryckt upp sig från sitt första heat och tog i Heat 10 sin 2:a raka heatseger. PEDERSEN kom 2:a i heatet och 3:a kom Chris Harris, som försökte att hitta en lucka för att kunna spräcka 5-1:an…utan att lyckas. Med i detta heat fanns på nytt Stuart Robson som på nytt kom sist. Robson som fick chansen att köra 5 heat, men han tog bara 1 poäng. Ställningen efter 10 körda heat var hela 43 – 17 till Leicester.

Matchen avgjordes definitivt i det 11:e heatet, efter att Jason Doyle vunnit det heatet före de båda Coventry-förarna Daniel King & Chris Harris…där Chris Harris tog 2:a platsen och Daniel King tog 3:e platsen. Med i heatet fanns även Mikkel Michelsen, som tagit fullt fram till detta heat (9 poäng på 3 heat), men här blev han poänglös. Chris Harris ersatte Hans Andersen i detta 11:e heat. En förare som var riktigt bra i gårdagens träningsmatch, det var Leicester-reserven Josh Auty. Han vann det 12:e heatet, vilket var matchens andra reservheat, före Jason Garrity som kom 2:a och Ben Morley som kom 3:a. 4-2 i Heat 12 till Leicester, alltså. Med i heatet fanns även James Sarjeant, som kom sist. Och Josh Auty hade på sina 4 heat inte tappat en enda poäng (10+2 på 4 körda heat). I Heat 13 blev det omstart, sedan starten varit för ojämn. Väl i omstarten så tog Jason Doyle ytterligare en heatseger, hans 3:e raka för matchen och han vann före Chris Harris som kom 2:a och BJARNE PEDERSEN som kom 3:a. Så 4-2 i Heat 13 till Leicester. Med i heatet fanns även Daniel King, som kom sist. Här körde Daniel King istället för Hans Andersen. 54 – 24 var ställningen med 2 heat kvar att köra. I det 14:e heatet så klev de båda polacker i Leicester fram och tog en 5-1:a, vilket var den 6:e 5-1:an från Leicester i denna träningsmatch. Denna gång så kom 5-1:an från Grzegorz Walasek & Szymon Wozniak, där Wozniak vann heatet före Walasek som kom 2:a och Daniel King som kom 3:a. Med i heatet fanns även Jakub Jamrog som, även han, hade en tung träningsmatch då han blev poänglös och han körde 5 heat. Matchen avslutades i Heat 15 med en 4-2:a från Leicester Lions och där Jason Doyle tog sin 4:e raka heatseger och blev dessutom fullpoängare med sina 14+1 på 5 heat. Han vann det 15:e heatet före Chris Harris som kom 2:a och Szymon Wozniak som kom 3:a. Med i heatet fanns även Daniel King som återigen kom sist. Denna träningsmatch slutar med en förkrossande hemmaseger: 63 – 27 och poängfördelningen såg ut enligt följande:

Leicester Lions (63):

1. Jason Doyle – 14+1 (2*,3,3,3,3) (tar fullt)
2. Mikkel Michelsen – 9 (3,3,3,0)
3. Grzegorz Walasek – 8+1 (R,3,3,2*)
4. Szymon Wozniak – 11 (3,1,3,3,1)
5. BJARNE PEDERSEN – 7+2 (2,2*,2*,1)
6. Josh Auty – 10+2 (3,2*,2*,3) (tar fullt)
7. Ben Morley – 4 (1,1,1,1)

Coventry Bees (27):

1. R/R Hans Andersen
2. Stuart Robson – 1 (R,1,0,R,0)
3. Daniel King – 6+1 (3,1,1*,0,1,0)
4. Jakub Jamrog – 0 (F,0,0,0,0)
5. Chris Harris – 10 (1,2,1,2,2,2)
6. Jason Garrity – 7 (1,2,F/X,2,2)
7. James Sarjeant – 3 (0,2,1,0)

Visserligen var detta bara en träningsmatch och det kanske inte sade så mycket. Men jag har ändå en känsla av Leicester kan bli jobbiga att möta i Elite League denna säsong. De har en ganska så bra 1 – 5 med Doyle, Walasek & PEDERSEN som heatledare. Och kan de tre prestera på topp, samtidigt som Michelsen & Wozniak bidrar med sitt strå till stacken, då kan det faktiskt bli en intressant säsong för Leicester. Sen, om jag har rätt med den teorin…det återstår att se. I övrigt så kan jag säga att Leicester har 2!!! st. nollor på 15 heat (Walasek och Michelsen som har varsin 0:a i protokollet). Coventry har 14 st. nollor. Och Coventry tar 3 poäng på Riders Replacement…jag tror inte Hans Andersen hade tagit 3 poäng om han hade varit med.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>